
Çiftçiler serada salatalık ekimine başladılar
Yıllardır tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlayan Batman merkez Balpınar (Grêsira) beldesine bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyünün sakinleri, seralarda salatalık ekimine başladılar.
Yaklaşık 300 hane ve 4 bin nüfusa sahip köyün sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağladıklarını belirttiler.
Birçok köylünün, tapuları olmadığı için devletten hiç destek alamadığını belirten köylüler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden destek istediler.
Köyde seracılık işini yaparak geçimini sağlayan Fesih Tekin, "Köyümüzde her sene bu zamanda dışarıdan aldığımız salatalık fidanlarını serada ekiyoruz. Ekimden sonra yaklaşık 2 ay içerisinde salatalıklarımızdan verim alıyoruz. Böylelikle geçimimizi seracılıkla yapıyoruz. Seracılık işi için bu yıl devlet köylülere biraz destek oldu. Yeni yapılan seralara naylon desteği verdi. Çiftçi seracılığın hakkını yeterince verirse güzel verim alır." dedi.
Köylülerin genelde serada salatalık ekimi yaptıklarını ifade eden Tekin, "Seralarda en çok salatalıklardan verim alıyoruz. Salatalıklardan verim alınca bunları toplayıp kasa veya torbalara yerleştiriyoruz. Topladığımız salatalıkları meyve sebze haline götürüp toptan satıyoruz. Bazı köylüler de müşterileri olan marketlere satıyorlar. Ama çoğunlukla ürünler halde satılıyor. Geçen sene yetiştirdiğimiz salatalık fiyatları bir lira ile bir lira 20 kuruş arasıydı. Bu sene ise salatalıkları bir lira 25 kuruş ile bir lira 50 kuruşa satabilirsek iyidir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok