ATIK PİL TOPLAMA KAMPANDA BİRİNCİLER BELLİ OLDU
Bir yıl boyunca devam eden kampanyada, okullar arasında en fazla atık pil toplama yarışması düzenlendi. Belirlenen sürenin bitiminde en fazla pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, Selçuklu Ortaokulu ikinci ve Petrol Ofisi İlkokulu da üçüncü oldu.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte atık pil toplama kampanyası düzenledi. 2 Ekim 2017 tarihinde başlatılıp 30 Nisan 2018 tarihinde sona eren geleneksel okullar arası ‘Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesinde düzenlenecek bir törenle verilecek.
İlkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan kampanyada 1.112 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 200 kilogram atık pil toplayan Selçuklu Ortaokulu ikinci ve 88 kilogram atık pil toplayan Petrol Ofisi İlkokulu da üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi, masa tenisi masası, raket, file, masa tenis topu almaya hak kazandı.
Yarışmada ikinci olan Selçuklu Ortaokulu, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu, 3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badmington raketinden oluşan Spor seti kazanırken, üçüncü olan Petrol Ofisi İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosu ödülünün sahibi oldu.Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen çalışmada, okullarda toplanan 2006,35 kilogram atık pilin, bertaraf edilmesi için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderileceği açıklandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 02ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 03TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 04BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 05MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 06SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 07“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 08TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 09SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 10BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI
- 11YENİ KATI ATIK İSTASYONU HİZMETE GİRDİ
- 12BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 13ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”
- 14VALİ CANALP “BATMAN 12 GÜN BOYUNCA LEZZET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”
- 15PETROL-İŞ’TEN SİLAHLANMAYA KARŞI ACİL TEDBİR ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok