
Batman’da okul bahçeleri fıstık ağaçları ile buluştu
Etkinlikle ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, amaçlarının öğrencilerin toprakla buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Kurtaran "İlimizin çevresini yeşillendirmek ve öğrencilerimizin toprakla buluşmasını sağlamak amacıyla 'Geleceğe Nefes Ol' projemizi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında okullarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçen seneden beri devam eden 'Geleceğe Nefes Ol' projemiz ile birlikte Batman'daki tüm okullarımızda ağaçlandırma çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. Yapacağımız ağaçlandırma çalışmaları neticesinde öğrencilerimizi toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
"Fıstık ağaçlarını şehrimizin markası haline getireceğiz"
'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında yepyeni bir etkinliği hayata geçirdiklerini vurgulayan Kurtaran “İlimizde tarım alanında son yıllarda fıstık konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildi. Bu konuda ilimiz yeterince olgunluğa sahip. Bizlerde fıstık ağaçlarının Batman'ımızın bir markası haline getirmek amacıyla okul bahçelerimize fıstık ağaçları dikmeye başladık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz fıstık ağaçlarını okullarımızın bahçelerinde görerek şehrimizin markası haline gelen fıstık ağaçlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.” diye konuştu.
Fıstığı şehrin markası haline getirmek amacıyla başlattıkları projenin ilk startını Fen Lisesinin bahçesinde verdiklerini dile getiren Kurtaran “Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün, Fıstıkçılar Birliği Başkanımızın, Ziraat Odası Başkanımızın ve Ticaret Borsası Başkanımızın iş birliğiyle 100 kadar fıstık fidesini toprakla buluşturuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de okullarımızın bahçelerinde müsait olan yerlere diğer ağaçlarımızla birlikte fıstık fidelerini dikmeye devam edeceğiz.” dedi.
"Okullarımızı tarım atölyeleri haline getireceğiz"
Yapacakları bu etkinliklerle çocukların tabiatla iç içe bir eğitim sürecinden geçmelerini istediklerini belirten Kurtaran şöyle devam etti:
“Özellikle Sayın Bakanımızın 2023 Vizyonu kapsamında da vurguladığı gibi çocuklarımızın tasarım ve beceri atölyeleri özellikle tarım atölyelerinde bolca vakit geçirmelerini ve toprağa dokunan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda okullarımızdaki atölye sayılarını artırmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız okullarımızdaki tarım atölyeleri ile hem toprakla buluşturuyoruz hem de şehrimizin bir marka değeri olan fıstığın okullarımızın bahçelerinde de bundan böyle dikerek şehre bir katkı sunmayı hedefliyoruz."
Batman Fen Lisesinde gerçekleşen fıstık fidesiyle ağaçlandırma etkinliği fıstık fidelerinin dikilmesi ve fidelere can suyu verilmesiyle sona erdi.
Etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Fıstıkçılar Birliği Şube Başkanı Hifzullah Aktaş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok