Kadınlar hayır diyeceklerini deklare etti
Batman Demokrasi Kadın Platformu bileşenleri 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini deklare etti. “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” şiarıyla gerçekleştirilen basın toplantısına birçok STK, dernek ve oda üyesi kadınların yanı sıra Barış Anneleri katıldı. Kadınlar tarih boyunca tekçi zihniyete kaşı mücadele ettiklerini belirterek Tüm kadınları yapılacak referandumda ‘hayır’ demeye davet etti. Yaşamın her alanında ‘bu kadarı da fazla’ denildiği anda daha da pervasız saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren kadınlar, soykırım kıskacından kurtulmak isteyen tüm halkları direnişe davet ettiklerini belirtti.
‘KADINLARIN KAHKAHALARINA MÜDAHALE EDENLERE “HAYIR” DİYECEĞİZ’
Batman Demokrasi Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Batman Kadın Platformu Aktivisti Derya Arslan, kadınların tarih boyunca tekçi zihniyete karşı mücadele ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Tarih boyunca egemenler toplumları kendilerine göre şekillendirmenin politikalarını kadın üzerinden hayata geçirerek iktidarlarını sürdürmeye çalıştılar. Kadınların kahkahalarına dahi müdahale ettiler. Ancak kadınlar tarih boyunca baskı, sömürü ve her türlü hukuksuzluk karşısında Kahkahalarıyla, iradeleriyle direndi, itiraz etti ve etmeye devam ederek referandumda da bunlara karşı “Hayır” diyecek.”
‘”HAYIR” İÇİN TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ’
Tüm halkları ‘hayır’ demeye davet eden Arslan, ‘’Kısacası kadına yönelik soykırım, Kürtlerin ve diğer dini, kültürel grupların fiziki ve siyasi soykırımlarına dönüştürüldü. Bu yüzden kadınlar direnmeyi seçiyor, soykırımın kıskacından kurtulmak isteyen tüm halkları direnişe davet ediyor. ‘hayır’ demeye çağırıyor, 16 Nisan gününe kadar da hayır’lı çalışmalar yürütmek için tüm gücümüzü kullanacağız diyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok