
Kamuda çalıştırılmaya ilişkin iş birliği protokolü
Batman Baro Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Kamuya Yararlı İşte Çalıştırılmaya İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Baro Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette protokolü Baro Başkanı Abdulhamit Çakan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar imzaladı.
Kamuya yararlı işte çalıştırma cezasının yerine getirilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında, hükümlüler Baro Başkanlığının ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarından temizlik, bakım, onarım, bahçe işleri ve ağaçlandırma işlerinde çalıştırılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Çakan, "Şartla salıverilerek cezalarının geri kalan kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle geçirilmesine karar verilen hükümlüler, hapis cezası yerine kamu hizmeti yaparak hem cezalarını yerine getiriyor hem de toplum içerisinde cezasını çektiği için aile ve sosyal yaşamından kopmuyor. Bu haliyle hem hükümlü hem de kamu kurum ve kuruluşları açısından faydalı bir uygulama." dedi.
Denetimli Serbestlik Müdürü Acar ise "Kamu hizmetinde çalıştırma yükümlülüğünün, hükümlünün topluma kazandırmasını amaçlayan, topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini, bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir uygulamadır. Bu sayede hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenler güçlendirilerek, sosyalleşmelerini teşvik etmek suretiyle toplumsal kurallara saygılı ve sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmak amaçlıdır." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 02Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 03BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 04ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 05Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 06EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 07KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 08Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 09“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 10DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 111.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 12Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 13HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 14“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
Henüz Yorum yok