
REKTÖR DEMİR, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMUNA KATILDI
REKTÖR DEMİR, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMUNA KATILDI
Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak alana dair önemli çalışmalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğretim üyesi olarak devlet liderlerinin buluştuğu ve gündemin en önemli bölgesel ve küresel konularına ilişkin görüşmelerin yapıldığı Antalya Diplomasi Forumuna katıldı.
NEST Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Antalya tamcasino Diplomasi Forumunda yaklaşık 3 bin katılımcı yer aldı.
Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak ana temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen forum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in de aralarında bulunduğu 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası teşkilat temsilcisi başta olmak üzere, 75 ülkeden üst düzey temsilciyi misafir eden forumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasinin amacının barış ve istikrarı sağlamak olduğunu vurguladı.
Dünya üzerinde yaşanan değişimleri yönetmek adına diplomasinin önemine dikkat çeken Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, dış politikada yaşanan sorunların barışçıl yöntemler ve müzakerelerle çözülmesi için diplomasiye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Diplomasinin değişen süreçte yeniden kurgulanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumunun önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren Rektör Demir, ülkemizin böylesine değerli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından gurur duyduklarını belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok