BELEDİYE’DEN YANGIN UYARISI
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, Batman’da çevre yangınları riskini de beraberinde getiriyor.
Batman Belediye İtfaiyesi, özellikle şehir içi ve şehirlerarası güzergâhlarda bulunan refüj, yakın tarla, kuru ot bulunan alanlara rastgele atılan cam ve su şişesi, sigara izmaritlerinin büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.
Her yıl farklı noktalarda çıkan yangınların maddi olduğu kadar aynı zamanda ekolojik dengeyi de ciddi anlamda tehdit ettiğini hatırlatan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sürücü ve vatandaşların çevreye karşı daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını istedi.
“KÜÇÜK BİR KIVILCIM, BÜYÜK BİR FELAKET”
Yaz aylarında kuru otların bulunduğu alanlarda meydana gelen yangınların çoğunlukla dikkatsizlik sonucu çıktığını belirten Batman Belediyesi, atılan cam parçası ya da söndürülmeden rast gele çevreye atılan sigara izmaritlerinin binlerce dönüm arazi ve ürünün yok olmasına, ağaçların yanmasına ve hayvanların yaşam alanlarının tahrip olmasına neden olabileceğini hatırlattı.
Batman Belediyesi, cam şişe, plastik su şişesinin güneş ışığı altında mercek görevi gördüğünü belirterek “Doğaya atılan her izmarit, her cam ve plastik su şişesi sadece çöplük değil; aynı zamanda yangının ilk kıvılcımı olabilir. Halkımızın çevre temizliğine ve yangın riski taşıyan atıklara karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 02“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 03FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 04ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
- 05YAPI MALZEMELERİ PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
- 06BUZLANMAYA KARŞI YOĞUN MÜCADELE
- 07PWK: BU İLGİ ORTAK MÜCADELENİN GÖSTERGESİ
- 08BATMAN'DA UÇAK SEFERLERİNE KAR ENGELİ
- 09BELEDİYE’DEN AĞAÇLARA KIŞ KORUMASI
- 10VALİ CANALP, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SAHADA İNCELEDİ
- 11BATMAN'DA KAR TATİLİ UZADI
- 12KAMU-DER Batman İl Başkanı Suçin Genel Kurulda görev aldı
- 13BELEDİYE TÜM EKİPLERİYLE SAHADA
- 14Hasankeyf’te kar engeline rağmen hayat kurtaran müdahale
- 15ESNAF72.COM LANSMANLA TANITILDI




Henüz Yorum yok