
Batman'da görevden alınan 782 kişiden 200'ü tutuklandı
15 Temmuz'daki ABD destekli darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde FETÖ/PDY bağlantılı kurum ve kişilerle ilgili devam eden soruşturmalar kapsamında, Batman'da bu güne kadar hakkında işlem yapılarak görevden uzaklaştırılan 782 kamu personelinden 200'ü tutuklandı.
Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 669 ve 670 sayılı KHK ile ilde 88 kamu personeli, 672 sayılı KHK ile 287, 675 sayılı KHK ile 86, 677 sayılı KHK ile 89, 679 sayılı KHK ile 67 personel, 683 sayılı KHK ile 2 personel ve 686 sayılı KHK ile 39 personel olmak üzere toplam 658 kamu personelinin görevinden ihraç edildiği belirtildi.
Açıklamada, görevden ihraç edilenlerden 284’ü Emniyet, 216’sı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 25’i askeri personel ve 133’ü ise diğer kamu kurumu ve kuruluşlarında görevli olduğu bildirildi.
Valilik açıklamasında, “İlimizde terör örgütleri soruşturması kapsamında 782 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış, bunlardan 200 kişi tutuklanmış, 79 kişi ise adli kontrol ile serbest kalmıştır. Tutuklananlardan biri Vali Yardımcısı, biri İlçe Yazı İşleri Müdürü, 16’sı askeri, 127’si Emniyet, 37’si Adliye, 15’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, biri İl Özel İdare, biri Defterdarlık ve biri de Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlik Personelidir. Son olarak ilimizde 686 sayılı KHK ile 39 kamu personeli görevinden ihraç edilmiştir. İhraç edilenlerden 2’si Batman Valiliği, 4’ü İl Emniyet Müdürlüğü, 8’i İl Jandarma Komutanlığı ve 25’i ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personelidir.” denildi.
Kentte 108 kamu personelinin ise tekrar görevine iade edildiği ifade edilen açıklamada, KHK’ler kapsamında 15 dernek, 4 özel okul, 4 yerel basın bir televizyon ve bir radyo kapatılıp, KHK’ler ile bir dernek ve 2 yerel basın kuruluşunun ise açıldığı kaydedildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok