Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
Raporda, cezaevlerinde uzun süredir devam eden hak ihlallerinin bu yıl daha da ağırlaştığına dikkat çekildi. İncelemelere ilişkin açıklamayı yapan Batman Barosu İnsan Hakları Koordinatörü Av. Rostem Siyahtaş, özellikle sağlık hakkına erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.
Rapora göre, mahpusların hastane sevkleri ya çok geç yapılıyor ya da hiç gerçekleştirilmiyor, ilaçlara erişimde ise uzun gecikmeler yaşanıyor. Ayrıca bir mahpusun “kamerasız bir odada yaklaşık bir saat boyunca ters kelepçeli tutulduğu” yönündeki iddia da raporda yer aldı. Siyahtaş, acil durumlarda dahi sevklerin aksadığını vurgulayarak, sağlık hizmetlerine erişimin “kritik seviyede sorunlu” olduğunu ifade etti.
Rapordaki en çarpıcı tespitlerden biri ise Beşiri Cezaevi Kampüsü’ne ilişkin oldu. Yaklaşık 5 bin mahpusun bulunduğu kampüste, lağım sularının cezaevi çevresinde açıkta bırakıldığı, özellikle yaz aylarında kokunun dayanılmaz boyutlara ulaştığı aktarıldı. Mahpusların, lağım kokusu nedeniyle koğuş pencerelerini poşetle kapatmak zorunda kaldığı belirtildi. Sorunun 4–5 yıldır bilindiğini ancak bugüne kadar hiçbir kurumun çözüm için adım atmadığını söyleyen Siyahtaş, “Bu tablo insan onuruna aykırıdır” dedi. Açıklamanın sonunda konuşan İHD Batman Şube Eşbaşkanı Av. Ahmet Şiray ise kendilerine iletilen başvuruların “vahim düzeyde” olduğunu belirterek, tüm şikâyetlerin takipçisi olacaklarını vurguladı. Şiray, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin giderilmesi için yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PLASTİK POŞET DENETİMİ: 251 BİN TL CEZA
- 02AFRİN’DE ÇADIRLAR BU YARDIMLA ISINDI
- 03GÜVENLİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 04GÜLMEZ’DEN ŞAMPİYONLUK ÇAĞRISI; “BATMAN KENETLENSİN”
- 05BATMAN HAVALİMANI’NDA ŞUBAT YOĞUNLUĞU
- 06ZABITADAN BAYRAM DENETİMİ
- 07SULAMA KANALI’NDAKİ HASAR GİDERİLDİ, YOL TRAFİĞE AÇILDI
- 08İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ANLAMLI DESTEK
- 09PETROLSPOR DURDURULAMIYOR : ŞAMPİYONLUK YOLUNDA KARAMAN’DA 6 GOL, 3 PUAN!
- 10ASKON’DAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA YARDIMI
- 11VALİ CANALP’TEN KADİR GECESİ MESAJI
- 12ÇOK SAYIDA SİLAH VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 13MHP, BATMAN’DA KARDEŞLİK SOFRASI KURDU
- 14VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 15VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok