
Alo 191 madde bağımlıların umudu oldu
Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapılan 19. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurul Toplantısı Batman Valiliği Toplantı Salonunda düzenlerdi. Toplantıda “Alo 171 Sigara Bırakma Hattı”, “Alo 184 Sigara İhbar Hattı” ve “ Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı ile ilgili konular ele alındı.
Yapılan toplantıda şu konulara değinilmiştir. “ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı, uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, bu anlamda vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, önleme, tedavi ve rehabilitasyon mekanizmalarını destekleyerek güçlendirecek şekilde organize edilmiştir. Sağlık Bakanlığınca, uyuşturucu kullanan bireyler ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" madde bağımlılarının umudu oldu.
PSİKOLOG VE SOYSOLOGLARDAN ÜCRETSİZ DANIŞMA HATTI
Psikolog ve sosyologlardan oluşan ekip, 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Kendisi veya yakını için arayan kişiden sadece hastane hizmeti istenmesi halinde kayıt için iletişim bilgileri talep ediliyor. Danışma hattı personeli, bağımlı ve ailelere aynı zamanda rehberlik hizmeti de sunuyor. Bu çerçevede uyuşturucu kullandığını beyan eden kişilere bağımlılık risk değerlendirmesi yapılarak düşük ve yüksek riskli bireyler belirleniyor. Düşük riskli bireyler, yapılan motivasyon amaçlı görüşmenin ardından kişinin durumuna göre aile hekimlerine veya psikiyatri servislerine, kişi öğrenci ise okulundaki rehberlik servislerine yönlendiriliyor. Yüksek riskli oldukları tespit edilen bireyler de bilgilendirildikten sonra tedavi amacıyla ya psikiyatri servisine ya da Alkol ve uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezine (AMATEM)'e yönlendiriliyor. Destek hattı, tedavi merkezlerine yönlendirilen kişilerin tedavi olup olmadıklarını da yakın takibe alıyor. Hattı arayarak destek talebinde bulunan kişi öncelikle madde bağımlılığın neden olduğu fiziksel etkiler, bağımlılarda görülen duygusal ve davranış değişiklikler gibi çeşitli konularda bilgilendiriliyor”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 02ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 03“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 04BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 05HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 06EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 08SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 09VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 10BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 11AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 13BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 14KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 15EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
Henüz Yorum yok