“Emekliye reva görülen zulmü kabul etmiyoruz”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Temmuz ayında yapılan maaş artışlarını sert sözlerle eleştirdi.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, hükümetin Temmuz ayında yaptığı maaş artışlarını sert bir dille eleştirdi. Yılmaz, özellikle emeklilerin ve asgari ücretlilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını ifade ederek, yapılan zamların ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini vurguladı.
“Emekliler açlığa mahkûm ediliyor”
Açlık sınırının 26 bin 115 lira olduğu bir dönemde açıklanan maaş artışlarının, emeklileri açlığa ve sefalete mahkûm ettiğini söyleyen Yılmaz, “Emeklilerimize reva görülen bu zam oranları tam anlamıyla bir zulümdür. Temmuz ayında yapılan artışlar, hızla yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında tamamen yetersizdir. İktidar, halkın gerçek sorunlarından kopmuş durumda. Vatandaşlarımız ay sonunu getiremez hale geldi. Biz DEVA Partisi olarak, bu haksızlığa sessiz kalmıyoruz” dedi.
“Artış değil, alım gücü eriyor”
Yılmaz, yapılan zamların sadece kâğıt üzerinde kaldığını belirterek, reel alım gücünde ciddi bir erime yaşandığını dile getirdi. “Temmuz zammı, ne enflasyonla mücadelede bir çözüm ne de halkın cebine yansıyan bir iyileşmedir. Asgari ücretli zaten açlık sınırının altında yaşıyor. Emekli ise temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu adaletsizlik, toplumda derin yaralar açmaktadır” ifadelerini kullandı.
“DEVA çözüm önerilerini sunmaya hazır”
DEVA Partisi olarak ekonomik krize karşı çözüm önerilerini hazır tuttuklarını söyleyen Yılmaz, halkın refahını esas alan politikalar geliştirdiklerini belirtti.
“Bizler toplumun her kesimi için adil, sürdürülebilir ve insanca bir yaşamı mümkün kılacak politikaları ortaya koymaya devam edeceğiz. Emeklilerimiz ve çalışanlarımız için sosyal devlet anlayışına dayalı, gerçekçi ve kalıcı çözümler sunuyoruz. Halkımız yalnız değildir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok