
Binadan düşen kedi tedavi altına alındı
Batman merkez Fatih Mahallesi'nde bir binanın dördüncü katından düşerek ciddi şekilde yaralanan kediyi fark eden duyarlı vatandaş, kediyi veteriner hekime götürdü.
Yüksekten düştüğünden dolayı beslenemeyip aç kalan kedinin haline duyarsız kalmayan Yusuf Güneş, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğüne giderek yardım istedi. Bunun üzerine Güneş, DKMP personelleri tarafından, Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne yönlendirdi.
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen hasta kediye, Veteriner Hekim Tuba Gökalp tarafından müdahale edildi. Kedinin genel muayenesi yapıldıktan sonra vücudunun değişik yerlerinden yara aldığı için bir kaç gün müşahede altında tutulacağı belirtildi.
Sokaklarda yaralı hayvan görüldüğünde duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Gökalp, "Herhangi bir yaralı sokak hayvanını bulan vatandaşlar Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirebiliyorlar. Yaralı hayvana gereken tedavi ve teşhis yapılıyor. Ondan sonra müşahede odamıza alıyoruz. Bir kaç gün tedavi yapıldıktan sonra bırakan kişiye veriyoruz veya alınan yere bırakıyoruz. Hasta hayvan bulan vatandaşların Batman Belediyesine ait 153 nolu telefon arandığında ekiplerimiz direk gidip yaralı hayvanımız alabiliyor. Burada tedavisi yapıldıktan sonra dinlenme odasına alınıyor. Hayvan iyileşince tekrar doğasına bırakıyoruz. Sokak hayvanları da bir can ve onlarında yaşama hakları var." dedi.
Duyarlı vatandaş Yusuf Güneş ise "Bir evin dördüncü katından kedi düşmüştü. Duyarlılık gösterip onu alıp veterinerin yanına getirdik. Bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyacı var. Yaralı kediyi tedavi için veteriner getirdik. Kedi 3 gündür yemek yemiyordu. Onu getrdik tedavisini yaptırdık. Yapılan tedavi sonrası müşahede altına alındı. İyileştikten sonra doğaya salınacak." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok