
Emekliler hayalini kurdukları evlere kavuşuyor
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimiyle yapımına başlanılan ve emeklilere verilecek 160 adet TOKİ konutunun yapımının bitme aşamasında olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin yıllarca kurdukları ev hayalini gerçekleştirecek TOKİ konutlarının yapımının bitme aşamasına geldiğini, yakında daire kuralarının çekileceğini söyledi.
Daha önce arsa nedeniyle yapılması planlanan kontlarla ilgili sorun yaşandığını ifade eden Ekmen, "Konutlarımız 149 dönüm arazi üzerinde yapılmıştır. İnşaat aşamasında bu arazinin içinde 15 dönüm arazinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olduğu fark edildi ve bin 472 konutumuz 134 dönümün içinde yapılmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arazi blokların içinde kaldığı için okul yeri değiştirildi. Tapu, imar, ifraz işleri zaman aldığı için konutlarımızın alt tarafında çukur diye tabir edilen ve rağbet görmeyen bu yere 160 kayıt yaptık ve çalışmalara başlandı. Bin 472 konutumuzun teslimatını yaptık. İnşaatına geç başlanan 160 konutumuz bitme aşamasına gelmiş. Yakında daire kuraları çekilecektir." dedi.
Açıklamanın devamında Ekmen, "Konutlarımızın hemen yanında toplam 41 dönüm arazi bulduk ve alınması için başvuruda bulunduk. 2 bin 39 parselde 3,5 dönüm tarım arazisi bulunduğu için henüz alamadık ve alınması için uğraş vermekteyiz. Bunların dışında yine Kuyubaşı mevkiinde 7 parselde toplam 215 dönüm arazi bulduk. Başbakanlık, Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının onayı alındı. Bu araziler TOKİ Başkanı'nın bize verdiği vekâlet ile Toplu Konut İdaresine devredildi. Bu arazi üzerinde konut yapılabilmesi için zemin etüdü yapıldı. İmar değişikliği yapılması için Batman Belediyesine gönderildi ve şu anda belediye meclisinin toplanması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok