
Evleri çökme tehlikesi yaşayan aile yardım bekliyor
Batman Çamlıca Mahallesi Dostlar Caddesi üzerinde tek katlı, yarısı kerpiç yapılı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 8 nüfuslu Yıldız ailesi, her an evlerinin üzerlerine çökeceği endişesini taşıyor.
Evlerinin tavanı çökmek üzere olduğunu belirten ev reisi Adem Yıldız, maddi imkânsızlık nedeniyle yaptıramadıkları evlerinin onarımı için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını bekliyor.
Her tarafı dökülen evde 6 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını aktaran Yıldız, çocuk maaşı, hayırseverlerin ve komşularının yardımıyla geçindiklerini belirtti. Evlerinin yıkılacak korkusuyla uyuyamadığını söyleyen Yıldız, evinin onarılmasını talep etti.
Evin bir odasının kerpiçli olduğu için her yağmur yağdığında evin tavanından çamurlu suyun içeriye aktığını dile getiren Yıldız, kışın soğuktan, yazın da sıcak ve akrep korkusuyla yaşadıklarını kaydetti.
4 çocuğunun okul okuduğunu belirten Yıldız, akciğer rahatsızlığı nedeniyle ağır bir iş yapamadığını belirterek, "Evimizin yapılmasını istiyoruz. Bir odamız kerpiç ve tahtalarladır. Kışın yağan yağmur, eve akıyor. Yazın akrepler var. Kışın, evimizin içine naylon bırakarak damlalardan korunuyoruz. Evin tüm bölümleri tavanları düşüyor. Tavandan büyük parçalar düşüyor. Geçenlerde çocuğumun üstüne tavandan bir parça düştü kafası kırıldı. Düşen parçalar daha büyük zararlar verebilir. En ufak bir depremde evimiz yıkılabilir. Evimizin onarılmasını istiyoruz. 6 çocuğum var, 4 tanesi okul okuyor. Yapacağım bir iş yok. Bazen İŞKUR işi çıkınca o işe gidiyorum. Akciğer rahatsızlığı ve başka rahatsızlıklarım var. Ağır işlerde çalışamıyorum. Evimi onarmaya imkânım yok. Yetkililerden destek bekliyorum." dedi.
"Evimiz harabedir, neredeyse üzerimize yıkılacak"
Eşinin, hastalıklar yüzünden çalışamadığı bu yüzden mağdur olduklarını söyleyen evin hanımı Kezban Yıldız, "Kış geldiğinde tavandan damlalar akıyor. Yağan yağmur neredeyse olduğu gibi aşağı iniyor. Evin tavanları aşağı iniyor. Tuvaletimiz evin dışındadır. Çocuklarım kışın ve akşamları tuvalet için dışarı çıkamıyorlar. Mutfak, banyom ve salonumuz birdir. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Gelirimiz yok. Eşim hastadır. Çocuklarım küçük olduğundan ben de bir iş yapamıyorum. Evimiz harabedir, neredeyse üzerimize yıkılacak. Bir yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 02JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 03TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 04DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 052 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 06BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 07MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 08AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 09Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 10Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 11Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 12İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 13Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 14Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 159 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
Henüz Yorum yok