Batman'da etkili olan dolu nedeniyle yollar ulaşıma kapandı
Batman'ın Sason ilçesinde dün akşam saatlerinde aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu ve sonrasında etkili olan yağmur birçok ekili araziye zarar verdi.
Aşırı yağış nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapanırken, İlçe Belediyesi tarafından kriz masası oluşturuldu. Oluşturulan kriz masasıyla olası sel baskınlarına karşı müdahale ekibi oluşturdu.
Aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu ve yağmurun bir anda sele dönüşmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı.
Birçok yerleşim birimi yolunun sular altında kaldığı belirtilirken, ilçeye bağlı köy yollarında hasar oluştuğu bildirildi.
Sel sularının geçtiği yol ve arazilerde derin çukurlar oluştu. Derince köy grup yollarında yağıştan dolayı heyelan meydana gelirken, yol açma çalışmaları başlatıldı.
Büyük sellerin oluştuğu ilçede can kaybının olmadığını belirten Sason Belediyesi Zabıta Amiri Uğur Uçar, "Meydana gelen aşırı yağış nedeniyle ilçemiz köy yollarında büyük hasarlar oluştu. Özellikle ilçe merkezine bağlı Kayabaşı, Yenimahalle, Sevek mahallelerinde ve çay kenarında bulunan mahalle ve Derince grup yolunda hasar oluştu. Çoğu köy yolumuzun menfezleri tıkanmış, bazı yerlerde yol tamamen çökmüştür. Belediyemiz tarafından kriz masası oluşturuldu. İlçemiz genelinden gelebilecek her türlü yardım çağrılarına anında müdahale edebilmek için ekiplerimiz hazır halde bekletiliyor. İlçe merkezinde de gelen sellerin oluşturduğu çamurları temizleme ve yol açma çalışmalarını anında başlatıldı." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok