
1MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Halaylar ve şarkılar eşliğinde kutlanan ve renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde 8 Mart Kadın Parkında coşkuyla kutlandı.

HALAYLARLA KUTLADILAR
Batman’da 1 Mayıs işçi bayramı, Kadın Parkı’nda halaylar eşliğinde kutlandı. Öncesinde World-Mar AVM karşısında bir araya gelerek kortej oluşturan işçiler, bağlı oldukları iş kollarını temsil eden pankart ve flamalar eşliğinde kadın parkındaki alana kadar yürüdüler. Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Genel-İş, KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Uçar, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, SES Genel Kadın Sekreter Nursel Yücesoy, TÜM BEL-SEN Genel Mali Sekreter Evindar Öncü, KESK Genel Merkez yöneticileri ve işçilerin katıldığı programda mesajlar verildi. Yerel sanatçılarının sahne aldığı etkinlikte halay ve şarkılarla 1 Mayıs kutlandı. Programda ilk sözü alan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Emekçilerin temel tüketim kalemlerine zam üstüne zam gelmekte, gıdadan enerjiye işçinin masraf ve faturaları şişmektedir. Enflasyonda hızlı artış, durmadan sürmektedir. İşçiler, kamu emekçileri ve emekliler için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Kamu ve özel ayrımı yapılmadan, tüm ücret ve aylıklarda düzeltme yapılması şarttır” diye konuştu.

“BU DÜZENE ‘ARTIK YETER’ DİYORUZ”
Daha sonra kalabalık kitleye seslenen KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, “Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyona dayandı. Her dört kişiden biri işsiz. Her üç kadından biri işsiz. Her 3 kişiden biri kayıt dışı çalıştırılıyor. Gençler güvencesiz bir şekilde merdiven altı atölyelerde sömürülüyor. Tarım işçileri hayatları pahasına en ağır koşullarda yaşama tutunuyor, çocuklar MESEM’lerde fabrikalarda, tarlalarda işçileştiriliyor, göçmenler adeta açık hava kampı koşullarında çalıştırılıyor. Her gün ortalama beş canımız işçi cinayetleri ile aramızdan koparılıyor. Bu düzene ‘Artık yeter’ diyoruz. Özgürlüklerin önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, çocukların işçileştirilmediği bir ülke istiyoruz” dedi.


1 MAYIS MİTİNGİNE ÇAĞRI
.jpg)
Radyo Yüksel'den 1 Mayıs Mitingine çağrıda bulundular.
KESK MYK Üyesi Döne Gevher Koyun ve KESK Batman Dönem sözcüsü Cihan Tüzün Radto Yüksel'de Mert Atalay'ın konuğu oldular. Önceki gün Radyo Yüksel'e konuk olan KESK MTK Üyesi Döne Gevher Koyun ve KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Eş Başkanı Cihan Tüzün Batman'da kutlanaca görkemli 1 Mayıs kutlaması için çağrıda bulundular.
.jpg)

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok