
Batman Üniversitesi orman alanlarını fidan dikimine açtı
Batman Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, üniversite içerisinde bulunan orman alanlarına tüm halkı fidan dikmeye davet edildi.
Açıklamada, Dicle Nehri kıyısında kurulan Üniversite Batı Raman Kampüsü’nün, 13 bin dönüm alanı kapsadığı, bu alanın 7 bin dönümünün Üniversite Rektörlüğü tarafından fidan dikim alanı, yarının orman alanları olarak belirlendiği belirtildi.
Açıklamada, “Batı Raman Kampüsü’nün Batman’ın en yeşil alanı olması yolunda Üniversitemiz tarafından ciddi adınlar atılmış olup, 2008 yılından bu yana Batı Raman Kampüsü’ne 120 binden fazla fidan dikilmiştir. Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü’nde fidan dikim alanına ekilen 120 bin fidan 0-5 yaş grubunda diş budak, kızılçam, mavi servi, badem, fıstık, akasya, cennet ağacı, mahlep, karaçam vb. türlerde fidan dikilmiş ve yıl boyu bakımları yapılmaktadır. Üniversitemiz, oluşturduğu fidan dikim alanlarında yarının ormanlarını oluşturma gayreti içerisinde olup, Batman şehir merkezinin hemen yakınında Batmanlı hemşerilerimizin aile ve çocuklarıyla stres atabilecekleri, spor yapabilecekleri, mesire alanlarını oluşturma amacındadır.” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz, Batı Raman Kampüsünün yeşillendirilmesi, bereketlendirilmesi ve şehrimizde fidan dikme kültürünün geliştirilmesi amacıyla oluşturulan fidan dikim alanlarına STK’ların, kamu ve özel kurumların yanı sıra halkın da fidan dikebilmesi için alanlar oluşturmuş, fidan dikimi yapmak isteyenlere dikim yaptıkları yere isim verme hakkı da tanımıştır. Üniversitemiz, orman alanlarına dikilen fidanların yeşermesi ve gelişmesi için yıllık bakım çalışması yapacak olup, tüm Batmanlıları bu çerçevede Üniversitemiz orman alanlarına fidan dikmeye bekliyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 02PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 03İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 04“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 05BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 06ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 07BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 08İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 09Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 10Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 11Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 12AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 14TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 15DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
Henüz Yorum yok