
Anız yakımı ile ilgili seminer verildi
Batman Valiliği organizasyonuyla Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından muhtar, biçerdöverciler ve çiftçilere yönelik anız yangınları ile ilgili seminer verildi.
Anız yangınlarının önlenmesi ile biçerdöver kontrol ve denetim hizmetleri ile ilgili Batman Valiliği genel emriyle düzenlenen seminerde çiftçiler uyarıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Biçerdöverciler Derneği Başkanı Ahmet Eren, muhtar, biçerdöverciler ve çiftçiler katıldı.
Düzenlenen seminerde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tekniker Erkan Öztürk tarafından çiftçiler, anız yangınları hakkında bilgilendirildi. Valilik genel emri yapılan sunumla anlatıldı.
Burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, çiftçilere bir konuşma yaparak anız yakımı ile ilgili uyarılarda bulundu.
Her sene sonbaharda anızdan dolayı kent merkezin dayanılmaz hale geldiğini belirten Kiyas, “Batman’da gerek bizim çiftçiler gerekse de Bismil ve Silvan çiftçilerinin çok yoğun anız yakmalarından dolayı bir ay boyunca bu şehir duman tamamen altında kalıyor. Bizi arayıp beddua edenler ve şikâyet edenler var. Türkiye’de Batman kadar bu sorunu yaşayan hiçbir il yok. Batman çukurda olduğu için hem buradaki yangınlar hem de Silvan ve Bismil’deki dumanlar tamamen Batman üzerine çöküyor. Kentte yaşlı, hasta insanlar var. Bu durumdan dolayı bir ay Batman’ı terk edenler var. Trafik kazaları oluyor. Tarlalardaki verimsizlik artıyor ve canlılar yok oluyor.” dedi.
Yaşanan anız yangınların önlenmesi için gerekenlerin yapılacağını belirten Kiyas, anız yakan çiftçilerin Tarım Bakanlığı tarafından desteklerinin kesileceğini söyledi.
Seminere katılan Batman Biçerdöverciler Derneği Başkanı Ahmet Eren, “Batman Valiliği tarafından anız yangınları ile ilgili yılbaşında iki toplantımız oldu. Batman’ın hava kirliliği önlenmesi için valimiz anız konusu üzerinde duruyor. Anızlar konusunda biçerdöverciler olarak isteklerimiz var. Biçerdöverler mahsulü düz biçtiği zaman dönümde bir buçuk litre mazot yakıyor. Anızlar yakılamaması için alttan biçtiği zaman dönüm başına 2-2 buçuk mazot yakar. Geçen sene dönümünü 12 liraya biçtik. Bu sene en az 13-14 lira olması gerekir ki biçerciyi kurtarsın. Bu konu hakkında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bizlere seminer verildi. Seminerin verimli geçtiğini umuyorum.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 02PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 03İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 04“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 05BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 06ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 07BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 08İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 09Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 10Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 11Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 12AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 13JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 14TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 15DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
Henüz Yorum yok