
ELEKTRİĞE BÜYÜK ZAM
Elektriğe yüzde 52 ile 130 arasında zam yapıldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2022 yılı için elektrik tarifelerinin belirlenip Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildi.
Buna göre mesken aboneleri için aylık 150 kilovata kadar olan tüketim miktarı 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacak.
Yapılan açıklamada, "Dünya spot piyasalarında elektrik üretiminde kullanılan kömür fiyatlarında 5 kat, doğal gaz fiyatlarında ise 10 katlık artışlar olmuştur. Türkiye enerji sektörü de bu süreçte küresel düzeyde ortaya çıkan olağanüstü maliyet artışlarından etkilenmiştir. Ancak kurumlarımız arasındaki iş birliğiyle bu artışlar tüketicilerimize asgari düzeyde yansıtılmıştır. Ayrıca devletimiz vatandaşlarımızı bu artışlardan koruma amacıyla elektrik faturalarında yarısını, doğal gazda ise beşte dördünü karşılayarak 2021'de toplamda 100 milyar liralık bir destekte bulunmuştur. Geldiğimiz noktada ise enerji piyasalarının sürdürülebilirliği, maliyet bazlı fiyatlandırmanın ve öngörülebilirliğin sağlanması için zorunlu hale gelen bir düzenleme yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok