"CEZAEVLERİ BOŞALTILMALI"
İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, bütün dünyada hızla yayılan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan, Korona Virüsü vakalarından sonra, cezaevlerindeki tüm mahkûmların kalan cezalarını evlerinde sevdikleriyle elektronik kelepçeli ev hapsiyle geçirmelerini istedi.
“AF YASASI ACİLEN MECLİSE GELMELİ”
Af yasasının acil olarak meclise taşınması gerektiğini belirten Başkan Çelik, geniş kapsamlı bir af yasası meclis gündemine alınması, korona virüsü kadar önemli ve bu yönde karar verilmesinin aciliyetini vurguladı. Başkan Çelik açıklamasına şöyle devam etti; “Cezaevindeki tutuklularında eşit sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için denetimli serbestlik kapsamının genişletilmesi, sürenin uzatılması ve aynı zamanda mahkûmların cezalarına göre ev hapsi uygulanmasının genişletilmesi gerekir. Hükümlü ailelerin endişelerinin giderilmesi için 2. bir yargı paketi hemen mecliste görüşülüp, ortak bir mutabakatname ile toplum yararına şekillenmelidir. Daha öncede Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’de dediği gibi, ‘Mahkûmların ailelerine heves verip kursaklarında bırakmayın meclise taşıyın destekleyelim’ sözleri dikkate alınmalıdır.”
“CEZAEVLERİ KAPASİTESİNİN ÇOK ÜZERİNDE”
Cezaevlerinin kapasitelerinin çok üzerinde olduğunun altını çizen İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Cezaevlerinde kapasitenin üzerinde mahkûm aynı ortamı paylaşmaktadır. Allah muhafaza en ufak bir salgında yaşanabilecek muhtemel felaketin önüne geçilemez. Ceza evi şartlarının iyileştirilmesi için tahliyelerin yapılması ve bunun için gerekli olan elektronik kelepçe ile ev hapsi hayata geçirilmelidir. Yine denetimli serbestlik süresi uzatılmalı, eşit sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmalıdır. Hem cezaevi çalışanlarının da yaşadığı risk en aza indirilmiş olacaktır. İYİ Parti olarak insanların sağlığını ve güvenliğini siyaset üstü görüyor, alınacak böyle insancıl kararları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok