
AYHAN EFEOĞLU'NUN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 659’uncu haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Yapılan eylemde Batman’da 6 Ekim 1992 tarihinde İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi iken gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu’nun akıbeti soruldu. İHD Şubesi yöneticilerinden Melek Atalay’ın yaptığı basın açıklamasında; “Biz, insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları olarak, gerçeklerin üzerini örtmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, açıklamalarımız ve haykırışlarımızla tarihe not düşmeye devam edeceğiz. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması ve sorumlulardan hesap sorulmasındaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Etkinliğimizin 659. haftasında 6 Ekim 1992 tarihinde İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi iken sivil polislerce gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu’nun akıbetini sormak için toplandık. Acılı anne ile babanın evlat acısı sadece Ayhan Efeoğlu değildi. Ayhan’ın kaybedilmesinden iki yıl sonra 5 Ocak 1994 tarihinde kardeşi Ali Efeoğlu İstanbul-Pendik’te gözaltına alınarak kaybettirildi. Ailenin her iki oğlu için yaptığı tüm çabalar sonuçsuz kaldı.
Ayhan Efeoğlu ile Ali Efeoğlu’nu gözaltına alanların, öldürenlerin, bedenini kaybedenlerin yargılanmasını ve cezalandırılmasını, devletin suçluları koruma politikasından bir an önce vazgeçip gerçeklerle yüzleşmesini istiyoruz. Katiller cezalandırılmadığı sürece biz bu suçluların peşinde olacağımızı adalet ve hak aramaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 02“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 03RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 04KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 06Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 07Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
- 08Medical Point Batman’dan Meme Kanseri Farkındalığına Dair Anlamlı Etkinlik
- 09
- 10GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 11Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 12BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 13ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 14Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 15EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
Henüz Yorum yok