
Kaygusuz: Mücadele ederek gasp edilen haklarımızı geri alacağız
Kaygusuz: Mücadele ederek gasp edilen haklarımızı geri alacağız
TÜPRAŞ'ta Yüksek Hakem Kurumu'nun işverenden yana kararıyla haklarının gasp edildiğini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Mücadele ederek direneceğiz ve haklarımızı geri alacağız" dedi.
Koç Holding’e bağlı TÜPRAŞ’ta, Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ile Petrol-İş Sendikası arasında 4 bin 300 kişiyi kapsayan ve uyuşmazlıkla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci, Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından 1 Temmuz'da karara bağlandı. 18 Ocak'ta başlayan görüşmelerde yapılan 16 oturumda 80 maddeden 70'inde anlaşma sağlanırken, YHK, işveren lehine karar verdi. İşçilerin 40 yıllık mücadelesine yönelik YHK'nin işveren tarafında durduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, haklarını alabilmek için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
'HAKLARIMIZ GASP EDİLDİ'
Altı ay boyunca TİS müzakerelerinin dışında bir mücadelenin öne çıktığına dikkat çeken Kaygusuz, 40 yıllık Petrol-İş üyesi işçilerinin mücadele deneyimleriyle hareket ettiklerini vurguladı. Kaygusuz, "6 ay boyunca geçmişten gelen hakları elimizden almak isteyenlere karşı direndik. Son ana kadar da mücadeleden geri durmadık fakat YHK eli ile haklarımız gasp edildi" dedi.
‘HAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ’
Üç yıla yayılacak bir sürecin başlandığını da belirten Kaygusuz, "Netiz, biriz mücadele ederek direneceğiz ve haklarımızı geri alacağız. Bizim kazancımız yasağa rağmen direndik, teslim olmadık, bu işçi sınıfı için kazançtır" dedi. Kaygusuz, TÜPRAŞ işçilerinin bulunduğu kentlerdeki şubeleri ve sendika genel merkezinin yapacağı toplantı ile bundan sonra düzenleyecekleri eylem ve etkinlikleri kararlaştıracaklarını söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 02Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 03BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 04ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 05Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 06EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 07KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 08Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 09“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 10DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 111.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 12Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 13HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 14“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
Henüz Yorum yok