"EMEĞİMİZ İÇİN GREVDEYİZ"
‘Emeğimize sahip çıkmak için grevdeyiz’
Batman SES Şubesi ve Batman Tabip Odası, iş bırakma eyleminde Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklaması öncesi 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle çalışanlara karanfil dağıtıldı. Batman SES ve Batman Tabip Odası, sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklaması öncesi konuşan Batman SES Şube Başkanı Deniz Topkan, ''Sağlık çalışanlarının yıllarca verdiği mücadele sonucu seslerini duymazdan gelen, bunca fedakarlığa rağmen, işin varsın gitsinlere gelmesi , emeğimizin karşılığını alamamaktayız. Sağlık hizmetleri adeta satılan bir mala dönüştürülmekte. Sağlık bütçesinin özel sermayeye aktarılması, uzunca çalışma saatleri, performans, güvencesiz, şiddet kıskacıyla, faturanın sağlıkçılara kesilmesine, iş yükü karşısında modern kölelik çalışma koşullarında isyan edenlerin karşı duranların mücadele haftası olacak'' diye konuştu.
Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, ''Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz. Toplumun sağlığını korumak bir yana, daha riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi, ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken, onlar sağlık sisteminin şehir hastanelerinin güzelleşmeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bizlere ‘gidiyorlarsa gitsinler’ demişler. Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden, sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarında, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımızı istiyoruz '' ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 02KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 03YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 04700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 05ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 06TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 07BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 08ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 09MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 10ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 11CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 12RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 13ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 14BARAJLAR İÇİN ALARM
- 156 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI




Henüz Yorum yok