Covid-19, Kemoterapi tedavisine engel değil
Kemoterapi tedavisi gören hastaların tedavilerinin pandemi süreci içerisinde de kesintisiz devam ettiği, kaliteli sağlık hizmetinden ödün verilmediği ve 120 hastanın tedavi gördüğü 20 yatak kapasiteli kemoterapi merkezi bölge illere de hizmet verdiği ifade edildi.
"Tetkik ve tedavi aynı günde yapılmaktadır"
Kemoterapi Merkezi sorumlu hekimi Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün, "İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde kemoterapi hizmeti alan hastaların tedavileri eksiksiz bir şekilde devam etmektedir. Hastalarımızın tedavilerine, Covid-19 semptomları açısından değerlendirilerek başlanmaktadır.
Aynı gün içerisinde gerekli tetkikleri yapılarak kemoterapileri uygulanmaktadır. Bu durum özellikle il dışından gelen hastalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca kemoterapi merkezimizin hastanemiz ana binasından ayrı izole bir yerde olması, pandemi sürecinde temas riskini azaltması açısından da önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
"Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmeli"
Ergün konuşmasının devamında, "Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Covid-19 pandemisi, kanser tedavisi için bir engel değildir. Ancak hastalarımızın bazı konulara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Maskesiz dışarıya çıkılmamalı, maskenin ağız ve burnu kapadığından emin olunmalıdır.
Hastaneye gelirken ve giderken mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamaları, kullanmaları gerekiyor ise de mutlaka maske takmaları mesafe ve el hijyeni kuralına uymaları gerekmektedir. Ayrıca; sağlıklı ve dengeli beslenme, evde fiziksel aktivite ve düzenli uykunun birlikte uygulanmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiği unutulmamalıdır." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok