
Baraj gölünün altında kalacak köy için kura çekildi
Hidroelektrik Santral (HES) projesi kapsamında Ilısu Barajı Gölü havzasında kalacak Batman merkeze bağlı Çayüstü (Beda) köyünün yeni yerleşim alanı için arsa kuraları çekildi.
Hak sahibi olan 52 aileye verilecek arsaların kura çekimi; Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün toplantı salonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Afif Çelebi, Proje ve Yapım Şube Müdürü Hidayet Aytaç ve köy halkının katılımıyla noter huzurunda yapıldı.
Kura sonucunda, Çayüstü köyünün Mahar mevkiinde yapılacak yeni köy alanının imar planının onaylandığı bildirildi.
Konuyla ilgili olarak Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Köy merkezinin bir kısmı Ilısu Barajı Gölü havzasında kalan Batman ili merkez ilçe Çayüstü köyünün 5543 sayılı İskan Kanunu'nun 16'ncı maddesi olan fiziksel yerleşimin düzenlenmesi kapsamında yeni yerleşim yerine taşınması çalışması son aşamalarına gelmiştir. Beda köyü Mahar mevkiinde yapılacak yeni köy alanının imar planı onaylanmıştır. Uygulama imar çalışması bitmiştir. Yaklaşık 334 dönümlük bir alan üzerinde bulunan yeni yerleşim yerindeki parsellerin tevhit ve ifrazları yapılmıştır." denildi.
Yeni bir köy yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten köyün muhtarı Mesut Ekinci, 4 senedir köyün taşınması için çaba gösterdiklerini söyledi.
Şu anda 52 hanenin olduğunu, kurulacak yeni köyde ise 70'i aşkın hanenin bulunacağını dile getiren Ekinci, "Yeni yerimize taşınacağımız için çok seviniyoruz, memnun olduk. Yeni bir köy kurulacak. Yılbaşından sonra köyün yapılma aşamasına geçilecek. Daha önceki yolumuzun uzunluğu 20 kilometreydi, şimdi ise 15 kilometreye düşecek. Köyümüz sıfırdan yapılacak ve bunun için valimizden ve yetkililerden isteğimiz, sıfırdan yapılacak köye ne gerekiyorsa onların yapılmasıdır." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 02AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 03JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 04TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 05DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 062 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 07BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 08MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 09AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 10Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 11Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 12Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 13İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 14Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 15Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
Henüz Yorum yok