
"Batman'ın tıp fakültesine ihtiyacı var"
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Burada yaptığı konuşmada, üniversitedeki huzurun bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyleyen Durmuş, proje ve hedeflerini aktardı.
Durmuş, "Üniversite ile ilgili büyük hedeflerimiz var. İnşallah üniversiteye tıp fakültesi kazandırmaya çalışıyoruz. Hasankeyf Turizm Meslek Yüksek Okulunu açmaya çalışıyoruz. Turizmin bizde 4 yıllığı var, 2 yıllığını açmaya çalışıyoruz. Hasankeyf'te bir uygulama otelimiz var, onu açmaya çalışıyoruz. Sason'da Milli Eğitimin bize bağışladığı bir yerde eğitime başlayacağız. Kozluk binamız bitti, orada eğitime başlayacağız. Şu anda okulun malzemeleri alınmaya başlandı. Orada Kozluk'u canlandıracağız. Beşiri ile beraber bir meslek yüksekokulu kurulması için sanat okulu olan organize sanayide bir tane de meslek yüksekokulu kurmaya çalışıyoruz. Gercüş'e adalet yüksekokulu açmak için dosya verdik. Bunun yazısını YÖK'e yolladık." dedi.
Büyük işlerle anılmak istediklerini ifade eden Durmuş, "Batman Üniversitesinin çalışmalarıyla ön plana çıkmasını istiyoruz. Batman, buraya bir tıp fakültesinin kurulmasını hak ediyor. Batman'ın ivedilikle bir tıp fakültesine ihtiyacı var. Tıp fakültesi olmasa da en azından ilk olarak bir araştırma hastanesi kurulabilir, belki daha sonra tıp fakültesine geçilebilir. Bir üniversite dışarıdan öğrenci çektiği müddetçe büyür. Yabancı öğrencilerin buraya gelmeleri gerekir ki buranın kültürünü kendi şehirlerinde, kendi kültürlerini de Batman'da tanıtsın. Batman'da yabancı öğrencileri çekecek tıp, eczacılık, dişçilik, hukuk fakültesi gibi bölümlerin açılması gerekiyor. Bunlar açılırsa Türkiye'nin her tarafından buraya öğrenci gelir." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok