
Altın fiyatlarının yükselmesinden kuyumcular da memnun değil
Coronavirus hastalığı ile birlikte tüm dünyada oluşan olumsuz havanın, altın piyasasındaki yansımalarını değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altının tarihi bir yükselişte olduğunu, bunun piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.
İhtiyaç dışında kimsenin altın alamaz hale geldiğini belirten kuyumcu Şehmuz Taşan, "Altın fiyatları çok yükseldi. Şimdiye kadar tarihte böyle bir rekor olmamış. Çeyrek altın 595 TL, Cumhuriyet Altını 2 bin 450 TL, yarım altın bin 190 TL, 22 ayar gram altın ise 336 TL olmuş durumda. Sattığımız altını yerine koyamıyoruz. Her gün altın 5-6 lira yükseliyor. Vatandaş artık kendi çocuğunu evlendiremiyor." Dedi.
"Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor"
Kuyumcu esnafı Şehmuz Taşan, "Çin'de çıkan ve Dünya geneline yayılan Coronavirus salgınından sonra altın fiyatları çok yükseldi. Vatandaş gelip fiyatını duyunca alamıyor. Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor. Satışlarımız tamamen durdu. Fiyatlar uygunken satışlarımız daha iyiydi. Bu gidişle altın fiyatları daha da yükselecek gibi gözüküyor. Sattığımız altını aynı fiyata alamaz duruma geldik." diye konuştu.
"Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi"
Dünyadaki Coronavirus salgınından dolayı altın fiyatının yükseldiğini ifade eden bir başka kuyumcu Eyüp Başaran, "Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi. Vatandaşın en güvendiği liman olarak altını görmesi, herkesin altına rağbet etmesi altın fiyatlarının yükselmesinde etkisi var. Biz kuyumcular olarak altının fiyatı ne kadar yükselirse de kâr oranımızda bir değişiklik olmuyor. Altın fiyatları uygunken işlerimiz daha iyiydi. Ama şimdi bazen satış yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz." Dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 012025 FESTİVAL TAKVİMİ
- 02Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 03TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 04FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 05 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 06GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 07ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 08PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 10HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 11ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 12DEM Parti’den basın açıklaması
- 13İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 14ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 15ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Henüz Yorum yok