
TARİHİN GÖLGESİNDE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
Nefeslerin tutulduğu tatbikatta, Dicle Nehri’nde mahsur kalan 6 kişi su botuyla kurtarılırken, bir tanesi mahsur kaldığı 65 metre yükseklikteki tepeden halat yoluyla indirildi.
UMKE, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri tarafından Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikatta, senaryo gereği Dicle Nehri’nin karşı yakasında dağlık tepelerde kazı çalışması yapan 6 kişilik arkeolog ekibinin göçük altında kalarak yaralandığı ve olay sonrası 112, AFAD ve UMKE’ye telefonla bilgi verip, yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaralılara müdahale etmek için Dicle Nehri’nin karşı yakasına botlarla geçti. AFAD ekipleri 65 metre yükseklikteki dağın yamacında asılı kalan arkeoloğu sedye aracılığıyla halatlar yardımıyla aşağıya indirdi. Daha sonra göçük altında kalan 5 yaralı durumlarına göre yeşil, sarı ve kırmızı alanlara UMKE ekiplerine teslim edildi. UMKE ekipleri yaralıları su botuyla Dicle Nehri’nin karşısına geçirdi. Suyun karşı tarafında bulunan 112 sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla hastanelere kaldırdı.
Tatbikatı Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen, Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen ve kamu kurumlarının yöneticileri de izledi. Vali Yardımcısı Özmen, “Bu yapılan tatbikat bize afetlerin kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Tabi aynı zamanda doğru yöntemleri doğru kurtarma ve müdahale yönetmelerini kullanarak başarılı olabileceğimizi ve kayıplarımızı aza indirebileceğimizi göstermesi açısından oldukça önemli bir tatbikattı” dedi.
“TATBİKAT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ”
Batman Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı ise, “55 personelin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta kazı yapan 6 kişilik arkeolog ekibinin göçük altında kalarak yaralandığı olayı ele aldık. Özellikle 65 metre yükseklikte mahsur kalan ekiplerden birini halat yoluyla kayalık tepeden indirilmesi mükemmeldi. Ekiplerimiz tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Tatbikat bitiminde protokol çadırı rüzgarın azizliğine uğradı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 02DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 03Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 04ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
- 05BATMAN’A MOBİL AŞEVİ KAZANDIRILDI
- 06ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
- 07YARALI PEÇELİ BAYKUŞ DOĞAYA EMANET
- 08BATMANLI KARATECİLERDEN ULUSLARARASI BAŞARILAR
- 09KOZLUK TEŞKİLATINDAN İLÇE MÜDÜRÜNE ZİYARET
- 10ÖZVERİLİ ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ
- 11Batmanlı Çocuklar TEKNOFEST’te gurur verdi
- 12BATMAN, TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR
- 13BATMAN’DA JÎNA EMÎNÎ ANMASI
- 14VALİ CANALP, ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU
- 152025 FESTİVAL TAKVİMİ
Henüz Yorum yok