
HEDEP’te adaylık için rekor başvuru
HEDEP’te adaylık için rekor başvuru
HEDEP’te 10 Aralık’ta bitecek belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclisi başvurularında rekor kırıldı. Batman belediye başkanlığı için 100’ün üzerinde aday adaylığı başvurusu yapıldı.

“ADAYLARI HALK BELİRLEYECEK”
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman İl Eşbaşkanlığı Seçim Komisyonu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere yönelik belediye başkan aday adaylarının başvuruları devam ediyor. Seçim komisyonu eş sözcüsü Narin Erol, “Seçim komisyonumuz başvuruları almaya devam ediyor. Bütün alanlara yoğun ilgi var. İl meclis üyeliğine, belediye meclis üyeliğine, belediye eş başkanlıklarına yönelik yoğun başvuru var. Bilindiği üzere ‘adaylarını halk belirleyecek’ kararı alınmıştı. Bu karar neticesinde halk ile yapılan toplantılar sonucu, tabandan gelen talepler değerlendirilip böyle bir karar alındı. Sandıklar kurulacak ve bu halk adaylarını seçecek. Ciddi bir başvuru var” dedi.
SON BAŞVURU PAZAR GÜNÜ
Son başvuruların 10 Aralık 2023 Pazar günü sona ereceğini ifade eden Erol, “Pazar günü başvuru yapılan dosyalar incelenecek ve yapılacak mülakatlardan sonra sandığa sunulacak. Batman halkı hem eş başkanlarını, hem meclis üyelerini, hem de il meclis üyelerini, ilçeler de dahil olmak üzere kendisi seçecek. Bu, bir ön seçim gibi olacak. 100’ü üzerinde bir başvuru var. Aday olmak isteyenler partimiz etrafında kenetlenmeli. Biz siyasetimizde eşit temsiliyete çok önem veririz, bizim için çok değerlidir. Kadın arkadaşları özellikle başvuruya davet ediyoruz. Gelsinler demokratik haklarını kullansınlar. ‘Bu mücadelede biz de varız’ desinler. Belediyede, bu kente hizmette kadına ihtiyaç vardır. Kentlerin kadın eliyle güzelleştiğini biliyoruz. Bu anlamada kadın arkadaşları davet ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok