Batman'da "Uluslararası Yarı Maratonu" düzenlendi
Batman Belediyesi bünyesinde ilki düzenlenen "Halk Koşusu" ile "Uluslararası Yarı Maratonu" 2 ülkeden 411 atletin katılımıyla gerçekleşti.
Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu Köyü'nden başlayan 21 kilometrelik maratona, Etiyopya'dan katılan Getuye Gelaw erkeklerde birinci olurken, Türkiyeli atlet Serkan Kaya ikinci, Etiyopya'dan katılan Fetene Alemu Regesa ise üçüncü oldu.
Kadınlarda Esma Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Fadime Çelik ise üçüncü oldu. 65 yaş üstü kategoride ise yarışmayı Kıbrıs Gazisi Hasan Uludağ birincilikle tamamladı.
Halk Koşusuna katılan sporseverler ise Batman Park AVM’den Belediye önüne kadar 3 kilometrelik bölümü tamamlamak için ter döktü.
Maratona Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da katıldı.
Gazetecilere açıklama yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Uluslararası Yarı Maraton'un, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin'den sonra Türkiye'de yapılan beşinci maraton olduğunu söyledi.
Maratonun kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, "Demek ki huzur olunca her şey oluyor. Bize düşen de şehrimizin huzuruna sahip çıkmak, şehrin güzelliklerine sahip çıkmak. Batman'ın genç bir nüfusu var. Spor yapılan bir şehir olmak istiyoruz, spor kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var. Batman potansiyeli olan bir şehir buradan Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıksın istiyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat verildiğinde başarı zaten geliyor. Batman güzel, huzurlu, yürekli, vatanına milletine sevdalı olan vatandaşlarımızın olduğu bir şehirdir. Bize de düşen bu şehre hizmetin en iyisini sunmak." dedi.
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, Batman’ın uluslararası spor organizasyonuyla gündeme gelmesinin önemli olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok