Çocuklar ile yaşlılar arasında etkinlik düzenlendi
Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından sosyo-ekonomik destekten faydalanan çocuklar ile yaşlılar arasında bir dizi etkinlik düzenlendi.
Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Sosyal Uyum Projesi” kapsamında sosyo-ekonomik destekten faydalanan çocuklar ile yaşlılar arasında bir dizi etkinlik düzenlendi.
Batman Sosyal Hizmet Merkezinde bir araya gelen yaşlılar ve çocuklar; satranç, dama ve yerel oyunlarda bir dizi etkinlik gerçekleştirerek farkındalık oluşturdu.
Yapılan etkinlikte amacın; çocukların olumlu tutum, davranış ve değerlerini güçlendirmek, sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişimine katkıda bulunmak, yaşlıların torun özlemini gidermek ve yaşamlarını dinamik kılmak, farkındalık oluşturmak ve saygı kültürünü geliştirmek olduğu kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Batman İl Müdürü Ümit Çiçek, “Birleşmiş Milletler tarafından ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Çocuk Günü ile 1 Ekim ise Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlenmiştir. Dünya nüfusunda yaşlı bireylerin sayısında artışın olması bir dizi sorunların yaşanmasına neden olmuştur. Yaşlı bireylerin ‘yaşlı sağlığı’ konusunda bilinçlendirilmesine ve yaşlıların gerek sağlık gerekse sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kabul edilmiştir.” dedi.
Çocukların ise yarının büyükleri, geleceğin yöneticisi ve güvencesi olduklarını aktaran Çiçek, “İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmakla, eğitimle olur. Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar. Dünya Çocuk Günü ile Dünya Yaşlılar Gününün de bu yıl her iki önemli tarihin de aynı güne denk gelmesiyle çocuk ve yaşlılarımız ile birlikte bir dizi etkinlik yaptık.” İfadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok