Batman’da Mesleki Kariyer Günleri başladı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde lise öğrencilerine yönelik 3. Mesleki Kariyer Günleri programı düzenlendi.
Batman Kültür Merkezi konferans salonunda başlayan 3. Mesleki Kariyer Günleri’nin ilk oturumuna Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Cumhuriyet Savcısı Eren Dağ, Batman Barosu Başkanı A.Hamit Çakan, İlahiyatçı Akademisyen Şükrü Aydın, Milli Eğitim Müdür yardımcısı M.Naci Şemdinoğlu, RAM İdarecileri ve öğrenciler katıldı.
3. Mesleki Kariyer Günleri programının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Geleneksel hale getirdiğimiz Mesleki Kariyer günlerinin 2016-2017 eğitim öğretim yılındaki ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının ilk davetlileri, okullarımızın 12. sınıf öğrencileri sizlersiniz. Mesleki Kariyer günlerinin mesleklerinizin seçiminde sizlere faydalı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın konuşmasının ardından 3. Mesleki Kariyer Günleri programının ilk oturumunda Vali Yardımcısı Sedat İnci, Cumhuriyet Savcısı Eren Dağ, Batman Barosu Başkanı A.Hamit Çakan ve İlahiyatçı Akademisyen Şükrü Aydın meslekleriyle ilgili konuşmalarını yaptılar. Katılımcılar, yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.
İki gün boyunca sürecek olan 3. Mesleki Kariyer Günleri programı; tıp, eğitim, hukuk, iktisat alanları başta olmak üzere toplam 43 meslek tanıtımı yapılacak.
Program ile öğrencilerin gelecekteki meslek seçiminin önemi, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçmenin sosyal hayata etkisi, kişilik ile meslek seçimi arasındaki uyumun önemi, mesleklerin gerektirdiği yetenekler, çalışma ortamı ve koşulları, meslekte ilerleme ve mesleğin getirdiği yaşam kalitesi ile ilgili olarak katılımcılar öğrencilere bilgi verdi.
Programda, meslek seçimi ile ilgili merak ettikleri konular hakkında öğrencilerin soruları cevap bulacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 02BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 03ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 04TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 05BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 07SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 08“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 09TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 10SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 11BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI
- 12YENİ KATI ATIK İSTASYONU HİZMETE GİRDİ
- 13BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 14ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”
- 15VALİ CANALP “BATMAN 12 GÜN BOYUNCA LEZZET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”




Henüz Yorum yok