
Batman'da 'Deprem Haftası' etkinlikleri
Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürlüğü tarafından Batman'da '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılmaya başlandı.
Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü bahçe ve salonunda AFAD araçları ve AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin vatandaşlara tanıtımı yapıldı. Hafta boyunca sergi ve tatbikat etkinlikleri yapılacağı ifade edildi.
Batman AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım, her yıl olduğu gibi bu yıl da '1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Dağda arama kurtarma, dağcılık malzemeleri, kamera çekimi yapan drone, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve Radyolojik) ve kimyasal numune alma malzemeleri gibi birçok ürünün sergilendiği etkinlikte açıklamalarda bulunan Yıldırım, 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında sergi açtıklarını ve 10.00 ile 17.00 arası saatleri kapsayacağını belirtti.
Yıldırım, "KBRN malzemeleri, arama kurtarma, pünomatik malzemeler, sismik akustik ses dinleme cihazı, dağcılık faaliyetlerinde kullandığımız malzemeler sergilendi. Okullarımıza Milli Eğitim İl Müdürlüğü aracılığıyla davetiye gönderildi. Kurumlarımıza, valilik makamımıza davetiye gönderildi. Bunun sonrasında Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında planladığımız bir tatbikatımız vardır. Yarın provasını yapacağız. Tatbikatını yapacağımız okulumuz, Güzel Sanatlar Lisesidir. Biz orada deprem, kurtarma, yangın ve tahliye tatbikatını gerçekleştireceğiz. Diyarbakır ilimizdeki Arama Kurtarma Ekibinden de destek ekip gelecek. Yarın yapılacak deprem provasının ardından 7 Mart, Saat 14.00'te tatbikatımız gerçekleştirilecektir. Malzeme sergimiz bir günü içermektedir."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 02Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
- 03BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 04ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 05Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 06EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 07KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 08Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 09“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 10DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 111.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 12Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 13HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 14“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
Henüz Yorum yok