Vali Şahin, Uyardı
Vali Şahin, Uyardı
Vali Şahin, DSİ 16. Ilısu Bölge Müdürlüğü'nü uyardı.
* Ilısu Baraj gölünde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte baraj havzasındaki bazı yerleşim birimlerinin ada şeklinde kalacağına dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, "Bu köy ve mezralara mutlaka ulaşımı sağlayın" dedi.
"YOL OLMAZSA KÖYLERDE HAYAT OLMAZ"
Türkiye'nin 2. büyük barajı olan ve enerji açısından da ülkenin 4. büyük baraj komunudaki Ilısu, kendi tipinde gövde dolgu bakımından dünyanın en büyük barajlarından biri. Baraj alanında su seviyesinin 47 metre yüksekliğe çıkması, yerleşim birimlerini yer yer su altında bıraktı. Vali Hulusi Şahin, Batman sınırlarında 50'ye yakın yerleşim biriminin yollarının da ele alınmasının gerektiğini hatırlattı. Vali Şahin, şöyle devam etti: "Bazı köyler ada şeklinde baraj alanında kalacak ve ulaşımları zorlaşacak. Bu yerleşim birimlerinin en yakın karayolu kavşaklarıyla birleşmesi lazım."
YAMAÇ KÜLLİYESİNDE TURİZM YOLU
Bara j alanı dışında kalacak olan ortaçağın görkemli eserlerinden Yamaç Külliyesinde turizm yolunun açılması için de Vali Şahin, talimat verdi. Önümüzdeki yıl Hasankeyf'in farklı bir konseptle çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayacağını belirten Vali Şahin, "Hasankeyf'te önemli eserler arasında yer alan Yamaç Külliyesine mutlaka turizm yolunu açmalıyız. Çünkü bu eser hem baraj alanı dışında kalacak hem de çok sayıda konuk ağırlayacak. Yabancı turistler için de ağırlama yerleri de unutulmamalıdır" dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok