Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
6. Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumu için Duhok’a giden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürecin geciktirilmemesi her iki tarafın da korkusuzca adım atması gerektiğini belirtti.
Duhok’ta Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumuna (MEPS 2025) katılan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Türkiye-PKK hattındaki çözüm sürecine ilişkin Rudaw TV’ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Sürecin kritik bir dönemeçte olduğuna vurgu yapan Ramanlı, herkesin korkmadan atılması gereken adımları atması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, Türkiye ve PKK tarafında silahların tamamen ortadan kaldırılması yönünde bir kabulleniş oluştuğunu belirterek, “Bu mesele savaşla, çatışmayla, öldürmeyle çözülmez. Silahlar sustuğunda inşallah biz Kürtlerin sorunu siyasi yollarla ve sivil alanda kolayca çözülecektir” dedi. Barışın toplumsal bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ramanlı, sürecin gecikmesinin risklerine işaret etti.
“Kararlar Zamanında Alınırsa Kıymetlidir”
Süreçteki yavaşlığın kaygı verici olduğunu söyleyen Ramanlı, “Yapılması gerekenler bir an önce yapılmalı. Kararlar zamanında alınırsa kıymetlidir. Aylara yayılan gecikmeler, sürecin olumsuz sonuçlanma ihtimalini artırıyor. Biz bu fırsatın heba edilmesini istemiyoruz” açıklamasında bulundu. Ramanlı, geçmiş tecrübelerin sürece ara verildiğinde bozulduğunu gösterdiğini hatırlattı. “Hayırlı işlerde acele ediniz” sözünü hatırlatan Ramanlı, barışın ertelenemeyecek kadar değerli bir hedef olduğunu vurguladı. Taraflar arasındaki güvensizliğin süreci tıkamaması gerektiğini belirterek, “Ne Türkiye hükümeti PKK’ya güveniyor ne de PKK hükümete. Kamuoyunun da güveni zayıf. Ama kimsenin kimseye güvenmesi gerekmiyor; herkes kendi yapması gerekeni yapsın” dedi.
“Korkmadan, İnanarak Adım Atılmalı”
Ramanlı, süreci desteklediklerini söyleyerek özellikle silah bırakan PKK üyelerinin topluma kazandırılması için adım atılması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, “Bu insanların sosyal uyumu için Meclis’ten bazı yasaların çıkması lazım. Bu yasalar gecikti. Biz daha fazla gecikmesini istemiyoruz” diye konuştu. HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, barışın hem Türkiye hem bölge halkı için tarihî bir fırsat olduğunu belirterek sözlerini “Korkmadan, inanarak adım atalım. Bu süreç herkes için hayırlı bir kapı olabilir. Yeter ki geciktirmeyelim” çağrısıyla tamamladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok