YEMEKLERDEN SONRA KARIN AĞRISI YAŞIYORSANIZ DİKKAT!
Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, “Sebebi safra taşları olabilir”
Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, toplumda oldukça yaygın olan ancak çoğu zaman fark edilmeyen safra kesesi taşları hakkında uyarılarda bulundu. Yemeklerden sonra özellikle yağlı gıdalardan sonra sağ üst karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve hazımsızlık şikayetlerinin, safra taşlarının önemli belirtileri olabileceğine dikkat çeken Dr. Kuba, bu durumun ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. “Safra taşları bazen hiç belirti vermeden ilerleyebilir” diyen Dr. Kuba, “Ancak bir gün aniden başlayan şiddetli ağrılarla kendini gösterebilir. Zamanında müdahale edilmezse, safra kesesi iltihabı, safra yolları tıkanıklığı ya da pankreas iltihabı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.
KİMLER RİSK ALTINDA?
Dr. Kuba, safra taşı oluşumunu etkileyen risk faktörlerini şöyle sıraladı : Kadın cinsiyet, 40 yaş üzeri bireyler, Aşırı kilo, Hareketsiz yaşam tarzı, Düzensiz ve dengesiz beslenme, Gebelik.
TEDAVİDE KAPALI AMELİYAT KONFORU
Safra taşı tedavisinde cerrahinin kalıcı ve etkili bir çözüm sunduğunu belirten Dr. Kuba, günümüzde laparoskopik (kapalı) cerrahi yöntemlerin yaygınlaştığını ifade ederek, “Kapalı ameliyatlarda safra kesesi tamamen çıkarılır. Bu yöntem sayesinde hastalar genellikle aynı gün veya bir gün sonra taburcu ediliyor. İyileşme süreci oldukça hızlı ve konforlu” dedi.
“ŞİKAYETLER GECİKTİRİLMEMELİ”
Dr. Kuba, özellikle yemek sonrası sık sık hazımsızlık, gaz ve karın ağrısı yaşayan vatandaşların vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok