Yürüme zorluğu yaşayan genç kız yardım bekliyor
Batman'ın Sağlık Mahallesi'nde ikamet eden Alay ailesinin 17 yaşındaki kızı Latife Alay, sağ ayağında damar eksikliği nedeniyle yürüme zorluğu çekiyor. Topuğuna basamayıp ayak parmakları üzerinde yürümek zorunda kalan Alay, hastanede tedavi olabilmek için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.
İşsiz olan Ahmet Alay ile ev hanımı Ayşe Alay çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve ayağındaki ana damar eksikliği nedeniyle doğuştan topuğu üzerinde yürüyememe hastalığına yakalanan Latife Alay'ın yürüyebilmesi için tedavi olması gerekiyor. Yaşadıkları maddi imkânsızlık nedeniyle çocuklarını tedavi ettiremeyen Alay ailesi, kızlarının da yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyor.
Gittikleri çoğu hastaneden şu ana kadar bir çözüm bulamadıklarını söyleyen Ayşe Alay, kızının tedavisinin Ankara ve Antalya'da olabileceğini belirtti.
Tedavi masrafının yaklaşık 45 bin TL olduğunu ve maddi imkânları olmadığı için kızlarını tedavi ettiremediklerini dile getiren Alay, "Kızımın ayağı doğuştan sakattır. Damar eksikliği var. Eşim çalışmıyor, ben de bazen tandır yaparak ve evlerde merdivenleri yıkayarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim daha önce İŞKUR'da çalışıyordu, şimdi çalışmıyor. Zor şartlarda geçimimizi sağlıyoruz. Kızımızın tedavisi için paramız yok. Hayırseverlerden kızımın tedavisi için yardım bekliyorum." dedi.
"Arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum"
Parmakları üzerinde 15 dakika yürüdüğü zaman yarım saat dinlenmek zorunda kaldığını bildiren Latife Alay, yaşıtları gibi yürümek istediğini ifade etti.
Yaşadığı sıkıntı yüzünden ortaokuldan sonra okulunu terk etmek zorunda kaldığını belirten Alay, "Arkadaşlarım gibi yürümek istiyorum. Sıkıntım vardı diye okulumu da bıraktım. Ayağımda damar eksikliği olduğu için çok fazla yürüyemiyorum. Yürüdüğüm zaman nefesim kesiliyor, kalbim sıkışıyor. 15 dakika yürüdüğümde yarım saat dinlenmek zorunda kalıyorum. Tedavim var ama yapamıyorum. Hayırseverlerden yardım istiyorum." şeklinde konuştu.
"Eğer ameliyat olursam okuluma devam edebileceğim"
Şu ana kadar gittiği bütün hastanelerde hastalığına çare bulunamadığını sözlerine ekleyen Alay, sözlerini şöyle tamamladı: "Tıp geliştiği için damar nakli oluyor, ben de bunu istiyorum. Damar nakli olursam iyileşir ve düzgün yürüyebilirim. Ben de artık herkes gibi yürümek istiyorum. Sağlık Bakanlığına sesleniyorum: Benim kız arkadaşlarım nasıl yürüyorsa ben de onlar gibi yürümek istiyorum. Yürümekte zorlanıyorum. Tek istediğim bu. Eğer ameliyat olursam okuluma da devam edebileceğim. Bu sıkıntı yüzünden okulumu da bıraktım."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN MEMİŞOĞLU, BATMAN’DA YERLİ SAĞLIK TEKNOLOJİSİNİ İNCELEDİ
- 02EKMEN: PETROLSPOR'UN BAŞARISI BATMAN'IN GURURU
- 03500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI
- 04MEMİŞOĞLU, BATMAN'DAKİ SAĞLIK PROJELERİNİ DEĞERLENDİRDİ
- 05Engellilere akülü sandalye desteği
- 06REKTÖR DEMİR ANKARA'DA YAPAY ZEKÂ ZİRVESİNDE
- 07PETROLSPOR'DAN SÜPER DÖNÜŞ
- 08Timoklular Derneği’nden tanıtım gezisi
- 09ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SICAK HAVA UYARISI
- 10BİSİKLET KAVGASI KANLI BİTTİ
- 111,5 YAŞINDAKİ BEBEKTEN ACI HABER
- 12BATMAN’DA SİNYALİZASYON VE YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ
- 13Ekmen, ''Kadınların güvenliğini mafya değil, devlet sağlamalıdır''
- 14232 MİLYON TL’LİK YASA DIŞI BAHİS AĞINA JANDARMA DARBESİ
- 15FERDİ KURT, İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok