Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
Türkiye Emekliler Derneği Siirt Şube Başkanı Turhan Koyuncu’nun ev sahipliğinde Kızlar Tepesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programda konuşan Başkan Hüseyin Ekmen, derneğin 1970 yılından bu yana süregelen yarım asırlık mücadelesine değindi. Derneğin Türkiye genelinde 123 şubesi ve 1 milyona yakın üyesiyle dev bir yapı olduğunu vurgulayan Ekmen "Emekliye verilen değer, bir ülkenin sosyal adalet anlayışının en açık göstergesidir. Bizler 1970'ten bu yana emeklilerimizin haklarını savunmak, onları örgütlü bir güç haline getirmek ve her platformda seslerini duyurmak için çalışıyoruz. Emekliler bu toplumun yükü değil; hafızası, tecrübesi ve vicdanıdır" dedi.
Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın programa katılımının emekliler için büyük bir onur ve moral kaynağı olduğunu belirten Ekmen, devletin emeklilerin yanında durmasının önemine dikkat çekti. Siirt’in Mezopotamya’nın en kadim şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Ekmen, kentin kültürel yapısında emeklilerin rehberlik rolünün yadsınamaz olduğunu ifade etti. Programda söz alan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edildiğini anımsatarak, emeklilerin aile yapısının temel direği olduğunu söyledi. Vali Kızılkaya, emeklilerin sosyal hayata katılımını artıracak her türlü projeyi desteklemeye devam edeceklerini belirten mesajlar verdi. Programın sonunda Hüseyin Ekmen ve Siirt Şube Başkanı Turhan Koyuncu, emeklilere verdiği değer ve kente yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Dr. Kemal Kızılkaya’ya günün anısına bir plaket takdim etti.
Hüseyin Ekmen, organizasyonu düzenleyen Turhan Koyuncu’ya şahsı ve tüm emekliler adına teşekkür ederek, Batman ve Siirt arasındaki emekli dayanışmasının güçlenerek devam edeceğini belirtti. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 02İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 03MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 07KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 08HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 10BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 12AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 14LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 15BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ




Henüz Yorum yok