"Seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir"
Batman’da sera bölgesi ilan edilen merkeze bağlı Balpınar (Grêsira) beldesinin Sêgırka Mahallesine Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tarla günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte salatalık, domates ve biber seralarını gezen Batman Valisi Hulusi Şahin, seraların verimi ve çalışmaları hakkında çiftçilerden bilgi alırken çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi.
Vali Şahin, seralara yaptığı ziyaretlerin ardından Sêgırka Mahallesinde bir çiftçiye ait bahçede oturup çiftçilerle sohbet ettikten sonra basın mensuplarına konuştu.
Yaptığı konuşmasında Şahin, “Valilik olarak İl Özel İdare kaynakları ve diğer kaynakları her zaman çiftçimizin emrine sunmaktan büyük mutluluk duyduk duymaya da devam edeceğiz. Ürün çeşitliliğini artırdığımız zaman kazanacağız. Biz kazandıkça ülke kazanacak ve Batman kazanacak.” dedi.
Etkinlik sonrası Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan tarla günü ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulundu.
Çiftçilere sera desteğinde bulunduklarını hatırlatan Kiyas, “Bu yıl ilkbaharda İl Özel İdare destekli 100 çiftçimize 100 adet sera kurmuştuk. Çiftçilerimiz seralarını kurduktan sonra ürünlerini ektiler. Ürünlerimiz yetişti. Bugün seralarımızda tarla günü yaptık. Bu tarla günü vesilesiyle sayın valimiz, İl İdaresi Genel Sekreteri, Ziraat Odası ve çiftçilerimizle seralarımızı gezdik. Seralarımızda verimlerimiz gayet iyidir. Salatalıklar, domates, biber ve hatta patlıcan ekilmiş. Verimimiz iyi ancak mevsimsel olarak fiyatlar biraz düşük. Seralarımızın daha da geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Balpınar beldesi Sêgırka köyü özellikle hem kışın hem de yazın seracılığa uygun olması nedeniyle çiftçilerimizin de çalışkanlığını da katarsak seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir.” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kamu kurum yöneticileri ve çiftçiler katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok