Batman İŞKUR İl Müdürlüğünden Engellilere Proje Çağrısı
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.” dedi.
Son başvuru tarihinin 18 Aralık olduğunu aktaran Eviz, “Başvurular 18 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek olup proje sunmak isteyenlerin www.iskur.gov.tr adresindeki ‘Duyurular’ bölümünde yayımlanan başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlayarak il müdürlüğümüze belirtilen tarihe kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.
2020’de 21 projenin onay aldığını anımsatan Eviz, “Engelli ve eski hükümlülere yönelik yılda iki defa proje başvurusu alınmaktadır. 2020 Yılında başvuru yapan 21 projemiz onaylanarak hayata geçmiştir. Kendi işini kurmak isteyen ve en az yüzde 40 oranında engelli raporu olan kişilere, 5 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 15 bin TL işletme gideri desteği (su, elektrik, ısıtma ve iletişim giderleri), 45 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 65 bin TL, eski hükümlülere yönelik ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar destek verilmektedir. 2020 yılında onaylanan 21 projeye bir milyon 365 bin TL kaynak sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının devamında Eviz şunları kaydetti: “Engellilerin kendi işlerini kurma desteğine ilave olarak herhangi bir mesleği olmayan ve yüzde 40 üzeri raporu olan vatandaşlarımızın meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halinde meslek edindirme kursları düzenlemekteyiz. 2020 yılında 28 meslekte bir milyon 265 bin TL kaynak ile 154 engelli kardeşimize meslek kazandırdık.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok