ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) birlikte başlattığı geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu. Bir yıl boyunca devam eden kampanyada en fazla pil toplayan okul Gültepe Anadolu Lisesi olurken, Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Kültür İlkokulu ise üçüncü oldu.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte 1 Ekim 2018 tarihinde başlattıkları geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışması 30 Nisan 2019 tarihinde sona ermişti.
Çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlayan kampanyada ilkokul, ortaokul ve liseler yarıştı. Kampanya süresi içinde 1.270 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 112 kilogram atık pil toplayan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve 91.5 kilogram atık pil toplayan Kültür İlkokulu da üçüncü oldu.
Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi’ne ödül olarak, Masa Tenisi masası, raket, file, masa tenis topu hediye edilirken, ikinci olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu, 3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badminton raketlerinden oluşan Spor setinin, üçüncü olan Kültür İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosunun sahibi oldu.

Dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verildi. Belediye Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğünce yürütülen kampanya kapsamında okullarda toplanan 2.726 kilogram atık pilin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderilerek bertarafı sağlanacaktır.
Etiketler : #Batmanbelediyesi okullara ödül verdi,
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok