İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireyler ile eski hükümlülerin ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla 2026/1. Dönem hibe destek programını hayata geçirdi.
Program kapsamında kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara önemli tutarlarda mali destek sağlanacak. Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Aktan, yaptığı açıklamada, engelli bireylerin girişimcilik yoluyla istihdama katılmalarının teşvik edildiğini belirterek, mesleki eğitim ve rehabilitasyon destekleriyle kalıcı istihdamın hedeflendiğini ifade etti. Aktan ayrıca, eski hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasının ve üretken bireyler olarak çalışma hayatında yer almalarının programın öncelikli amaçları arasında olduğunu söyledi. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların, başvurularını 16 Ocak 2026 Cuma günü saat 23.59’a kadar e-Devlet sistemi üzerinden çevrim içi olarak yapabilecekleri bildirildi. Başvuru süreci, rehberler ve uygulama esaslarına ilişkin ayrıntılı bilgilere ise İŞKUR’un resmi internet sitesi www.iskur.gov.tr üzerinden ulaşılabiliyor. Eski hükümlü adayların ise projelerini, Adalet Bakanlığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ve Koruma Kurulları aracılığıyla, belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde hazırlayarak İl Müdürlüğüne iletmeleri gerekiyor.
Değerlendirme süreci sonunda kabul edilen projeler için engelli girişimcilere 735 bin TL’ye kadar, eski hükümlülere ise 550 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceği açıklandı. Programın, hem bireysel girişimciliği artırması hem de toplumsal uyuma katkı sağlaması bekleniyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok