Müftü Erhan: Taziye yemeklerinin verilmesi dinimizce uygun değildir
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, büyük bir külfet oluşturan taziye yemeklerinin kaldırılması için İl Müftüsü Turgut Erhan’ı ziyaret ederek destek talebinde bulundu.
Ziyarette konuya ilişkin bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, taziye yemekleri, sosyal ve ekonomik olarak bazı sıkıntılara yol açmanın yanında, dinimizce de uygun olmadığını belirtti.
Taziye yemeklerinin ciddi sıkıntılara sebep olduğunu vurgulayan Erhan, "Taziye yemekleri dinimize sonradan girmiş bidatlardan biridir. Bidat olmanın yanında, taziye sahibini ciddi sıkıntılara sokmaktadır. Bu konuda tüm din görevlilerimizi aşamalı olarak toplantıya çağırıp, bilgilendiriyor ve bu konuda halkımızı uyarmalarını istiyoruz. Ayrıca konu hakkında bir hutbe hazırlıyoruz. İnşallah tüm camilerimizde, taziye yemeklerinin dinimize uygun bir uygulama olmadığını açıklayan bir hutbe irad edeceğiz. Bunun dışında da Müftülük olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Taziye yemeklerinin kaldırılması ve taziye evlerine bir standart gelmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz." dedi.
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Latif Kaya ise toplumda ciddi sıkıntılara neden olan taziye yemeklerinin kaldırılmasını sağlamak, destek almak ve kamuoyu oluşturmak için ilk ziyaretlerin Müftü Erhan’a yaptıklarını belirterek teşekkürlerini iletti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok