Ölüme neden olan kanalın tel örgülerle kapatılması istendi
Batman’da sulama kanalları adeta tehlike saçıyor. Her yıl birkaç çocuğun ölümüne neden olan sulama kanallarında gerekli tedbirlerin alınmaması ise tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde Batman'ın merkez Çamlıtepe Mahallesi'nde 7 yaşındaki Mazlum Yaşar’ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalı adeta ölüme davetiye çıkarıyor.
Mahallenin içinden geçen kilometrelerce uzunluktaki sulama kanalı, etrafında tel örgüler olmadığı için, serinlemek için kanala giren küçük çocukların tehlikeli yüzme alanına dönüşüyor.
Kanal etrafında yeteri kadar tedbir alınmadığı için geçtiğimiz günlerde 7 yaşındaki Mazlum Yaşar’ın kanala düşerek hayatını kaybettiğini belirten mahalle sakinleri, bir an önce sulama kanalının etrafının tel örgülerle kapatılmasını istedi.
Başka çocuklar boğulmadan gereken önlemin alınması gerektiğini ifade eden mahalleliler yetkililere seslendi.
“Yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz”
Çocukların sık sık kanal suyuna girdiğini belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Şakir Yağcı, “Yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz. Buraya en azından bir bariyer kursunlar. Geçen gün bir kardeşimiz burada boğuldu. Tedbir almalarını istiyoruz.” dedi.
“Kanalın etrafı kapatılsın”
Boğulma vakalarının önüne geçmek için kanalın etrafının tellerle örülmesini istediklerini söyleyen Dilgeş Demir, “Su kanalına giren çocuklar boğuluyor. Çok kişi boğuldu. Buraya tel örgü çekilmesini istiyoruz. Herhangi bir tedbir alınmadığı için küçük çocuklar kayıp suya düşüyor. Mahalleli olarak kanalın etrafına tel örgülerle çevrilmesini istiyoruz. Boğulma olayları olmasın.” diye konuştu.
“Başka boğulma vakası yaşanmasın”
Kanal etrafının ya kapatılıp ya da yaz ayları boyunca bir bekçinin tutulması gerektiğini vurgulayan Şakir Tekin, “Geçtiğimiz günlerde bir çocuk, ayağı kayıp suya düşerek boğuldu. Buranın etrafının kapatılmasını ya da bu yaz ayında bir bekçinin tutulmasını istiyoruz. Kanal şehrin ortasından geçiyor. Çocuklar sürekli bu kanalın etrafında gidip gelmektedirler. Öğleden sonra ise çocuklar kanala giriyorlar. Kanalın etrafı kapatılmalıdır ki, başka boğulma olayları yaşanmasın.” ifadelerini kullandı.
“Ya bekçi tutsunlar ya da kanal etrafını kapatsınlar”
Boğulma olaylarının yaşanmaması için yetkililerin gereken önlemi alması gerektiğini belirten Ahmet Yılmaz ise şunları söyledi: “Çocuklar sürekli kanala giriyorlar. Ya buraya bir bekçi tayin etsinler ya da kanalın etrafını tel örgüyle kapatsınlar. Senede 3-4 çocuk kanalda boğuluyor. Geçtiğimiz yıllarda da iki çocuk kanala düştü, ama onları Allah korudu. Yazık oluyor bu çocuklara. Küçük çocuklar tehlikenin farkında olmadan kanala giriyorlar. Aklımız sürekli çocuklardadır. Kanal etrafında önlem alınmalıdır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok