‘Ormanımızın statüsü değiştirilerek yok edilmesi planlanıyor’
‘En önemli Ormanımızın statüsü değiştirilerek yok edilmesi planlanıyor’
Odun tüccarları şehrimizin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yen oyun peşinde oldukları iddia edildi
Odun tüccarları şehrimizin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yen oyun peşinde oldukları iddia edildi. Çevreciler ve Kozluk halkının direnişi ile karşılaşan odun tüccarları Kozluk ilçesi Akçakışla köyü sınırlarında bulunan ve Garzan barajının su toplama havzasını koruyan Batmanın Kuzey Ormanlarının statüsünü değiştirerek emellerini gerçekleştirmek için harekete geçtikleri öğrenildi.
ORMANLIK ALAN TEHLİKE ALTINDA
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Bize gelen en son şikayete göre Kozluktaki ormanlık alanın Bitlis orman şefliğine bağlanarak kesim iznin oradan çıkarılması için statü değişikliği için harekete geçildiğini Bu nedenle ormanlık alanın çok ciddi bir tehlike altında olduğuna ilişkin duyumlar almaktayız” dedi.
‘TÜM KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ’
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş; “Şehrimizdeki iklim sigortası niteliğindeki ve Garzan barajının suyunun kalitesinin teminatı ve erozyonu önleyen ormanların yarınlara taşınması gerektiğine dikkat çekerek, ormanlık alan statüsünün değiştirilme oyunun bozulması için tüm kurumları göreve davet ediyoruz Tehdit altındaki ormanlık alan içinde 20’nin üzerinde Flora ve Fauna türünü barındırıp 6000 -7000 dönümden daha büyük bu zenginliktir. Bu önemli değerimizi korumak için İl Valimiz başta olmak üzere, Şehrimizin Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Kaymakamlara ve diğer bütün duyarlı doğaseverlere göreve davet ettiklerini söyleyen Başkan Kavuş" Ormanlarımız yok edilmeden ve çok geç olmadan bu gidişata dur demeliyiz. Bu önemli ormanlık alanımızın bir an önce tabiatı koruma alanı kapsamına alınmalıdır dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok