“Sağlık çalışanlarına gerekli değer verilmeli”
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş yazılı basın açıklaması yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevi başında bulunan 5 hemşire ile güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğraması olayını kınadı.
Hastanelerin birer şifa yuvası olduğuna işaret eden Güneş, “Sağlık personellerinin her biri de şifa dağıtıcısı. Şehrimizde şimdiye kadar sağlık personeline yönelik şiddet olayları çok az görülmüştür. Lakin son bir hafta içinde sağlık personellerini ve duyarlı halk kitlesini hem şaşırtıp hem fazlası ile üzecek iki haber ile karşılaştık.” dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik saldırının bir daha tekrarlanmaması gerektiğini belirten Güneş, “26.07.2019 tarihinde saat 13.45 sıralarında Bölge Hastanesi Ortopedi Kliniğinde görevi başında bulunan 5 hemşire, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. İkinci bir şiddet olayı da 28.07.2019 tarihinde yaşandı. Acil ve yataklı servisler önünde görevi başında bulunan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Kendi canı pahasına, hastalarının hayatını kurtarmaya çalışan sağlık personeline yönelik saldırılar kabul edilemez. Bu tür davranışları kınıyoruz. Şehrimizde bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını, sağlık çalışanlarına gerekli değerin verilmesini diliyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok