TRAFİK KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Trafik Kontrol Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Belediye ek hizmet binasının en üst katında yer alan merkezde gerçekleştirilen incelemelere belediye başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri de eşlik etti.
Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Canalp, merkezin kent trafiğinin daha güvenli ve düzenli hale getirilmesinde önemli rol üstleneceğini belirtti.
TRAFİK TEK MERKEZDEN YÖNETİLECEK
Trafik Kontrol Merkezi sayesinde kavşaklar tek noktadan kontrol edilerek anlık izleme yapılabilecek ve gerekli durumlarda hızlı müdahale sağlanacak.
Trafik yoğunluğu düzenli olarak takip edilerek arızalara anında müdahale edilebilecek. Merkezde toplanan veriler kayıt altına alınarak kavşaklara bağlanan yollardaki araç sayıları analiz edilecek. Yapay zekâ destekli sistem ile ihlal tespitleri yapılacak, sürücü davranışları izlenecek ve kavşaklarda trafik risk değerlendirmeleri gerçekleştirilecek.
ÇEVRESEL VE ACİL DURUM YÖNETİMİ SAĞLANACAK
Sistem ile yakıt tüketimi günlük, aylık ve yıllık olarak izlenebilecek, karbon ayak izi ölçümleri yapılabilecek. Meteorolojik haritaların entegrasyonu ile olumsuz hava koşulları önceden değerlendirilerek gerekli önlemler alınabilecek.
Kar ve yağmur gibi durumlarda iş makinelerine takılan kameralar aracılığıyla çalışmalar anlık takip edilecek. Ambulans, itfaiye ve emniyet ekiplerinin görev yaptığı acil durumlarda kavşak geçişlerinde öncelik tanınarak müdahale süresi kısaltılacak.
Ayrıca parklarda bulunan mevcut kameralar üzerinden park alanlarının güvenliği ve düzeni anlık olarak izlenebilecek.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok