Yüz Yüze Eğitime Geçilebilmesi İçin Normalleşme Gerekli Ve Zorunludur
Eğitim-öğretim yılı birinci döneminin eğitimde her geçen gün telafisi daha da zor olacak kayıplar oluşturarak tamamlandığı belirtilen açıklamada, dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından en fazla etkilenen alanlardan birinin de eğitim-öğretim olduğu ifade edildi.
Yüz yüze eğitime ara verilmesi gibi, salgınla mücadele konusunda alınması zorunlu ve kaçınılmaz kararların eğitim-öğretimin her aşaması ve kademesine telafisi zor zararlar verdiği, hâlâ da vermeye devam ettiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bu süreçte oluşan öğrenme kayıplarının telafisi, yüz yüze eğitime geçilebilmesi için normalleşme gerekli ve zorunludur. Salgın sürecinde eğitim yönetiminde kararlar zamanında alınmalı, süreç içerisinde alınan farklı kararlar eğitim çalışanlarını belirsizlik içerisinde ve zor durumda bırakmamalıdır. İkinci dönem bu tür kararsızlıklara ve çelişkilere düşülmemelidir. Bakanlığın eğitim paydaşlarıyla istişare hâlinde olması, merkez ve taşra teşkilatları arasında güçlü koordinasyon kurması zorunludur.”
“Öğretmen ataması yapılmalı, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli”
Uzaktan eğitimin öğretmenlerin fedakârlıklarıyla icra edildiğine değinilen açıklamada, “Bu süreçte eğitim-öğretim, TRT EBA kanalları ve EBA platformu başta olmak üzere uzaktan eğitim araçlarıyla sürdürülmüştür. Ancak canlı ders veya EBA TV erişiminde bölgesel ve yöresel eşitsizlikler ile aynı eğitim kurumundaki öğrenciler arasında dahi var olan eşitsiz derse katılım imkânları, merkezî planlamanın göremediği sonuçlar üretmiştir. Öğrenme kayıplarının telafisi için şimdiden planlama yapılmalıdır. Ertelenen sınavlarda belirsizlik giderilmelidir. Eğitim çalışanlarının yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. En az 60 bin öğretmen ataması yapılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Haklarımızı koruyacak ve geliştirecek içerikte bir meslek kanunu artık çıkarılmalıdır.” denildi.
“Okullar yüz yüze eğitime hazır hale getirilmeli”
Okulların yüz yüze eğitime hazır hâle getirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Tatil döneminde bazı ivedi adımların atılması zorunludur. Bu çerçevede okulların yüz yüze eğitime hazır hâle getirilmesi ekseninde okullara bütçe/ödenek tahsisi yapılmalı, okullarda güvenlik önlemleri artırılmalıdır. Öğrenme kayıplarının hızlı bir şekilde tespiti ve giderilmesi için ilave kurs/ders imkânları getirilmeli, istekleri dâhilinde aşılamada öğretmenlere öncelik verilmelidir. Unvan değişikliği sınavları başta olmak üzere ertelenen sınavlar bir an önce gerçekleştirilmeli, salgın sürecinde ortaya çıkan özlük hakları kayıplarını telafi edecek, yüz yüze eğitime ara verilmesi hâllerine ilişkin toplu sözleşme hükmünü eksiksiz hayata geçirecek somut düzenlemeler yapılmalıdır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok