
Batman’da İHL’ler arası Arapça yarışması yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İmam Hatip Liseleri arası 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri yapıldı.
Batman Üniversitesi Konferans Salonunda saat 09.30’da yapılan yarışmaya; Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.Nezir Ceylan, Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında düzenlenen Arapça Yarışmalarının bu yıl 7’incisinin yapıldığını söyledi.
Arapçanın dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olduğunu hatırlatan Ceylan, “Arapçanın öğrenilebilir bir dil olduğu gerçeğine vurgu yapılarak kutsal kitabımızın dilini sevdirerek öğretmek amacıyla ilki 2010 yılında gerçekleştirilen Arapça Yarışmalarının 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 7’incisini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye genelinde bütün il merkezlerinde yapılan Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi başvurdu. 917 İmam Hatip Ortaokulu yarışmalara iştirak etti. Toplamda yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalar liseler arasında bilgi yarışması, metin ve şiir okuma ile hat yarışması şeklinde 4 kategoride gerçekleşiyor. Bölge yarışmaları birincileri 26-27 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde ter dökecektir.” dedi.
İl elemelerinin yapıldığı 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında İmam Hatip Lisesi öğrencileri ter döktü.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok