
Böbrek taşı hastaları şifalı suya akın ediyor
Sason’a bağlı Yolüstü köyünde bulunan kaynak suyunun, böbrek taşını düşürdüğü, bağırsak iltihabını dışarı attığı ve bazı rahatsızlıklara iyi geldiği ileri sürülüyor. İddia nedeniyle köy, rahatsızlığı bulunan vatandaşların akınına uğruyor. Çeşitli il ve ilçelerden köye gelen vatandaşlar, suyu hem içiyor hem de şişelere doldurarak, evlerine götürüyor. Gelen vatandaşlar, suyun aktığı çeşmenin bakımsızlığından ve konaklama sorunundan yakınıyor.
BU SU ŞİFA DAĞITIYOR
Batman merkezden köye geldiğini belirten Tahsin Ayaz, “Çevre illerden gelen vatandaşlar oluyor. Büyük faydalarını görüyorlar. Biz de böbrek taşına iyi geldiğini duyunca buraya geldik. Buraya gelen dostlarımız suyun faydasını anlatmışlardı. Doktor tavsiyesi ile böbrek taşı dışında ishale de iyi geldiğini duyduk. Çeşme de bakım dışında otellerin yapılması gerekiyor. Bu şekilde vatandaşlar daha rahat seyahat eder. Olan oteller de yeterli gelmiyor. Buraya 3 ay boyunca en az 3-4 bin vatandaş geliyor” dedi.
ZİYARETÇİ AKINI
Ankara’dan geldiğini anlatan Selami Arslan ise “Kardeşimin sağlık problemi için buradayım. Bu suyun böbrek taşına yararı olduğunu duydum. Doktor tavsiyesi ile geldim. Bu yüzden kardeşime şifalı suyu götüreceğim. Bu sunun tadı da değişik. Sade sodaya benziyor. Asitsiz hali. Öyle bir tadı var” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok